SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi’de yakılan meşale

Mahalli idarelerde seçim dönemlerinin birinci yılı tamamlandı. Belediye başkanları, yaptıkları çalışmaları ve yapacaklarını birer ikişer anlatmaya başladı. Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en büyük ilçesi. Pek çok bölümü kaçak yapılaşmış. Yolla

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Mahalli idarelerde seçim dönemlerinin birinci yılı tamamlandı. Belediye başkanları, yaptıkları çalışmaları ve yapacaklarını birer ikişer anlatmaya başladı.

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en büyük ilçesi. Pek çok bölümü kaçak yapılaşmış. Yolları dar. Cad7deleri dar. Araç trafiği, yaya trafiği başta olmak üzere pek çok sorunu var. Sosyal yaşam alanları yok denecek kadar az. Yapılaşması çok eski. Binaların kentsel dönüşüme ve yenileşmeye ihtiyacı var. Tarihi ve kültürel dokusu nedeniyle de pek çok yapılması gereken hizmetlerin yapılabilmesi zaman alıyor. Bazen de engeller çıkarılıp hizmet deyim yerinde ise senelerce engelleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye yöneticileri ve AK Parti Osmangazi ilçe Başkanı Ali Yılmaz’la beraber basın mensuplarıyla buluştu.

Hizmetin altında imzamız var konulu toplantıda, 6 yıl önce göreve başladıklarında Osmangazi ilçe halkına vaat edilen bin 699 projeden bugüne kadar bin 166 tanesinin tamamladıklarını açıkladı. Sonra, tarihi ve kültürel miras çalışmalarından söz ederek, “hanlar hamamlar bitti, sıra geldi tarihi miras restorasyonuna” diyerek, Hisar Kaleiçi’nde yaptıkları 7 dönümlük istimlak alanındaki Arkeopark çalışmalarından söz etti.

Park bahçe ve çevre düzenlemeleriyle ilgili olarak ise; “belediye olarak bizim görevimiz çöpçülük yapmak. Park yapmak. Ama, bizler bu kentin yaşanabilir bir hale getirilmesi için kentsel dönüşüm projelerimizle çalışmalarımızı sürdürmeye niyetliyiz.” Diye konuşan Mustafa Dündar, Kentsel Dönüşüm çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

Sogğanlı Kentsel dönüşümde planlar tamamlandı. Soğanlı’da Alibey Çiftliği olarak bilinen 45 hektarlık alan, 150 milyon lira kamulaştırma beledi ile Osmangazi Belediyesi’ne kazandırıldı. Bu alanda, konut ve ticari amaçlı kentsel dönüşüm gerçekleşecek. Böylece, Sırameşeler Sıcaksu bölgesi ile etrafındaki mahallelerdeki kentsel dönüşümüne imza atılacak.

Bursa’nın merkezinde yeni açılan Çelebi Mehmet Bulvarı’nın bu bölgeden geçen kısmının genişliği 30 metreden 70 metreye çıkarılacak. Bu arada, Merinos ile Soğanlı Kent Parkı Botanik Park arasında bulunan Kanal Boyu etrafındaki yol genişliği de kentsel dönüşümle 100 metre aralığında olacak. Bursa’nın merkezinde yepyeni ve gelecek nesillere örnek, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm planlamasına ve projelendirmesine imza atılacak. Yine kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Uludağ Yolu Hamzabey Mahallesi ve etrafındaki mahallerde değişim gerçekleşecek.

Tarihi dokunun da yenilenmesi için gerekli istimlakler başlayacak. Kamulaştırma sonrasında, Saltanat Kapı ile Hastane Kaplıca Kapı arasındaki bölgedeki yüz yıllar öncesinden kullanılan hipodrom yeniden aynen yapılacak.

Buradan anlıyoruz ki, UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bursa Kalesi’nin aslına uygun hale getirilmesiyle ilgili olarak istenilen çalışmalar başlatılmış ve aynen uygulanıyor.

Diğer taraftan kentsel dönüşümle ilgili planlama çalışmaları tamamlanmış.

Hatta, Osmangazi Belediyesi, halkın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını bizzat çözme adına, Soğanlı’da 42 hektar alına kamulaştırmış. Bu alana yapılacak olan konutların ve ticaret merkezlerinin diğer mahallelerdeki kamu alanları açılması için emsal teşkil edilerek alt yapı ve sermaye gibi kullanılması da sağlanacak.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu işleri şu cümlesiyle özetledi;

“Cihan devletimizin doğduğu Uluşehir’de Osmangazi adına yakışır hizmetlerle yola devam.”

Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’nin yönetim ve ticaret merkezi olması nedeniyle bu kentin neresinde oturulursa oturulsun, yolu mutlaka Osmangazi’den geçiyor. Bu nedenle Osmangazi’de yapılan her türlü hizmet, Bursa’nın gelişim ve değişimine atılan imza gibi görülüyor. Yapılmayan hizmetler ise aksayan bölümlere kayıt ediliyor.

Başkan Dündar, Osmangazi’de senelerdir aynı yerde kurulan Koğukçınar Pazarı’nın dan yoldan kurtarılması için proje geliştirdiklerini ve iki ayrı bölgede yapılacak olan kapılı Pazar yeri ile hem otopark hem de sosyal tesis ve Pazar alanı sorunlarının çözümleneceğini, yolun da trafiğe kapatılmasının önleneceğini duyurdu.

Osmangazi ile Büyükşehir Belediyesi arasında herhangi bir sorun bulunmadığını belirten Dündar, “iki başkan omuz omuza hizmet için çalışıp çabalıyoruz” dedi. Atatürk Stadyum Projesi’nde Osmangazi Belediyesi’nin by pas edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Dündar, “Stat projemiz Büyükşehir Belediyemizin meydan projesidir. Bizlerde destekliyoruz. Keşke, Stat projesiyle birlikte hemen karşısındaki Tower Plaza binasının da değişimiyle ilgili plan değişimi gerçekleşse idi. Bu plan Altıparmak ile Çırpan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümünde başlangıcı olabilirdi” dedi.

Evet, Tower plaza temelinin atıldığı günden bu yana Bursa’da ve isteğe bağlı çıkarılan, kişiye özel gerçekleştirilen imar uygulamalarının en çok tartışıldığı bir proje. Yaklaşık 20 yıldır da Bursa’nın gündeminde. Yargı davalarının adli dosyaları arasında yer alıyor.

Mustafa Dündar’ın Osmangazi’de geçen 6 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan ve yaptıkları, yapacakları projeleri dinledik.

Epey yol alınmış…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.