SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖZTİMURLAR’DAN BİR BAĞIŞ DAHA

Yıl 1931. Toprak; Siverek. Henüz üç yaşındayken babasını kaybetti. Dokuz yaşında annesiyle birlikte Diyarbakır’a taşınmak zorunda kaldı. Ama o pes etmedi ilkokulu dışarıdan bitirdi. Yıllar çok hızlı geçti. Ama o da yıllara inat çok çalışt?

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Yıl 1931.

Toprak; Siverek.

Henüz üç yaşındayken babasını kaybetti. Dokuz yaşında annesiyle birlikte Diyarbakır’a taşınmak zorunda kaldı. Ama o pes etmedi ilkokulu dışarıdan bitirdi.

Yıllar çok hızlı geçti. Ama o da yıllara inat çok çalıştı. Güneşin sıcağı, gecenin ayazı demeden çalıştı. Türlü zorluklara rağmen bildiklerin şaşmayarak, hep örnek oldu.

Artık doğduğu topraklardan çok uzaklara gitme vakti gelmişti. O da öyle yaptı. Zira doğuda şartlar gün geçtikçe zorlaşıyordu. Ailesi ve çocukları için gözünü kararttı ve yola çıktı.

Yıl 1978.

Adres; Bursa.

Yıllarca Güneydoğu’da yaptığı işi artık Bursa’da yapma zamanı gelmişti.

Ustası olduğu yol müteahhitliğinde Bursa’daki ilk işi; Mudanya karayolu yol yapım ihalesi oldu.

Ticaret hayatındaki mücadelesi tüm hızıyla devam ederken bir yandan beş erkek ve bir kız evlat babası olduğunu da unutmadı. Eğitimlerine büyük önem verdi. Karşılığını da aldı. Tüm evlatları üniversite mezunu oldu. İş hayatında da babalarının izinden gittiler. Onlarda tıpkı gibi babaları gibi çok çalıştı…

Hatta öyle ki babalarından devraldıkları çıtayı hızla yukarıya taşıdılar. İnşaat sektöründe soy isimlerini taşıyan şirketleri ile Bursa’da yüzlerce işe imza attılar. Son olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın açıkladığı 2013 yılı İLK250 listesinde yine üst sıralarda yer almayı başardılar.

İşte bu anlatmış olduğum hikaye ve 1931 yılında Siverek’te başlayan hayatın kahramanı Hasan Öztimur..

Yıllar önce geldiği Bursa’nın ona çok şey kattığını hiç unutmayan Hasan Öztimur, bu kente olan vefasını her fırsatta gösterdi. Evlatları burada büyümüştü. Onlar da büyüdükleri kenti kendi toprakları bildi.

Bugün itibariyle inşaat sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Öztimurlar İnşaat’ın bu denli başarılı olmasının sebepleri olan Mesut Öztimur ve Murat Öztimur’da babalarının izinden gidiyor.

Bugüne kadar birçok hayırlı işe vesile olan Öztimurlar ailesi, son olarak Yıldırım’da yer alan ve kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan Eşrefliler Kız Yetiştirme Yurdu’nun yerine Hasan Öztimur adına bir huzurevi yaparak Bursa Valiliği’ne teslim etme kararı aldı.

Beşyıldızlı bir otel konforunda 13.000 m²’ lik bir alan üzerine inşa edilecek olan Hasan Öztimur Huzurevi, 4 katlı, 70 oda ve 140 kişi kapasiteli olarak hizmet verecek.

Öztimurlar ailesi, daha önce de Öztimurlar İlköğretim Okulu, Hasan Öztimur İlköğretim Okulu, Öztimurlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Uludağ Üniversitesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün yapımını üstlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.