SON DAKİKA
Hava Durumu

PARTİLER SAHAYA İNİYOR

TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte siyasi partiler de yaz programlarına başlayacaklar. Bununla ilgili olarak liderlerin yapacakları programlar belirlendi. Tatil süresi boyunca sanki seçim olacakmış gibi bir çalışma yapılacak. Bu sene her seneden farklı olarak daha sıkı bir koşuşturma yapması öngörülen parti mensuplarının yurdun dört bir tarafını gezerek propaganda yapması bekleniyor. Başta iktidar partisi AK Parti

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 08:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte siyasi partiler de yaz programlarına başlayacaklar. Bununla ilgili olarak liderlerin yapacakları programlar belirlendi. Tatil süresi boyunca sanki seçim olacakmış gibi bir çalışma yapılacak. Bu sene her seneden farklı olarak daha sıkı bir koşuşturma yapması öngörülen parti mensuplarının yurdun dört bir tarafını gezerek propaganda yapması bekleniyor. Başta iktidar partisi AK Parti olmak üzere bütün siyasi partilerin üzerinde duracakları önemli bir konu var. O da yeni anayasa çalışmaları. Partiler hazırladıkları anayasa metinlerini vatandaşların görüşlerine sunup destek arayacaklar.

***

Siyaset yapma biçimleri önemlidir. Bunlar içinde klâsik ama son derece önemli bir konu da yüz yüze görüşerek yapılan saha çalışmalarıdır. Bilhassa kırsaldaki vatandaşlarımız seçip meclise gönderdikleri milletvekillerini daha sık yanlarında görmek istemektedirler. Hafta sonları seçim bölgelerine giden milletvekilleri daha ziyade toplu programlara iştirak etmekte, köylü çiftçi ihmal edilmektedir. Yaz tatili boyunca bu açığın kapatılması gerekir.

Kendisi saha çalışmaları konusunda uzman olan Cumhurbaşkanı Erdoğan parti teşkilatına verdiği talimatta gidilmedik yer, çalınmadık kapı bırakılmamasını istemiştir. Erdoğan rahmetli Erbakan ile siyasete başladığı ilk gençlik yıllarından itibaren saha çalışmasının önemine inanmış, bizzat kapı kapı dolaşarak siyaset yapmıştır ve bugün de bunun önemine inanmaktadır.

Televizyonların ve sosyal medyanın geldiği nokta gözüne alınsa dahi saha çalışmalarının önemi azalmamıştır. Bunu iyi bilen Erdoğan teşkilatlarda rehavet istememektedir. Teşkilat çalışmalarını öğrenmek için de raporlar düzenlenip genel merkeze bildirilmesi istenmiştir. Böylelikle taşra teşkilatlarının çalışmaları hakkında bilgi sahibi olunacaktır.

İktidar partisinin işi bu kadar sıkı tutmasının yanında muhalefet partileri de boş durmayacaktır. CHP de tatil sürecinde sahada olacak ve daha ziyade ekonomik konuları öne çıkaran bir politika izlemesi beklenmektedir. Bunun yanında yeni anayasa çalışmaları da CHP’nin işleyeceği konular arasında yer alacaktır.

Diğer taraftan muhalefetin diğer partisi olan İYİ Parti de yoğun bir yaz programı düzenlemiştir. Meral Akşener’in her gün üç ilde vatandaşlarla buluşması planlanmıştır.

***

Siyasi partilerin bilhassa taşra teşkilatlarının güçlü olması gerekmektedir. Bu da kadro meselesidir. Kuvvetli kadrolara sahip partilerin saha çalışmalarından daha müspet neticeler alınır. Cılız kadroların millet nezdindeki kredisi de zayıf olmaktadır. Bu nedenle vatandaşların huzuruna sağlam bir kadro ile çıkılmalıdır. Ülke meselelerine hâkim olunduğu ortaya konulmalıdır. Milletin derdiyle dertlenilmeli, makul ve mantıklı çözüm önerileri vatandaşlara anlatılmalıdır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.