SON DAKİKA
Hava Durumu

Reis Bursa’da…

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2022 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 08:20

Millet olarak önemli bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün  İznik’te başlayacak olan 4.Dünya Göçebe oyunlarının  açılış programına katılacak…

Başbakanlığı döneminin de bile  her defasında 2023 hedefini göstererek ülkede ve kentimizde yaşanacak değişimlerinin önünü açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun bir aradan sonra Bursa’yı ziyaret etmesi Ak Parti teşkilatlarını da harekete geçirdi.

Ülkenin ufkunu açan projelerin algılanması ve anlamlanmasından başlanarak yürütülen çalışmaları bizzat takip eden  Erdoğan’ın Bursa İznik’te başlayacak olan etkinliğe katılarak destek vermesi kent açısından da ayrı bir önem taşıyor.

102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katılması planlanan organizasyon için hazırlıklar günler öncesinden başlamıştı.

Gençlik ve spor  Bakanlığını tarafından yapılan organizasyona Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

Organizasyon kent insanına yepyeni bir bakış açısı kazandıracağı gibi,Bursa’nın başta İznik olmak üzere tanıtımına da önemli katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açılış törenine bazı Devlet Başkanlarının da katılacağı gelen bilgiler arasında..

4 gün devam edecek etkinlik süresince Sporda Kökpar-Kökbörü,Geleneksel okçuluk ve atlı okçuluk yarışmaları yapılacak.

Gastronomi de Evrensel tatlar görücüye çıkacak İznik köylü pazarı gezilecek.Yöresel ikramlar izleyicilere sunulacak.Bazı ülkeler tarafından çadırlarda yemek alanları oluşturulacak.

Etkinlik boyunca Kültür ve Sanat faaliyetlerine de yer verilecek..El Sanatları atölyeleri,Yöresel tanıtım çadırları ve uygulamalı atölyeler gün boyu katılımcıların hoşça vakit geçirmesini sağlayacak.

Yine  Rafadan Tayfa,Evrensel Müzik ve halk dansları gösterilerinin ardından saat 15.00’da zara sahne alacak…

Devam eden günlerde güreşler,geleneksel ok atışları Arslanbek Sultanbekov konseri’nin ardından  Kıraç konseri ile etkinlik doruğa çıkacak..

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan,etkinliğin Bursa’da-İznik’te yapılmasının önemine dikkat çekerek,”Bu etkinlik Bursa’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Bursa’da ağırlamanın gururunu yaşayacağız.Saat 17.00’da Bursa olması planlan Cumhurbaşkanımızı Ak Parti teşkilatları olarak coşkulu bir şekilde karşılayacağız.Bizim de hazırlıklarımız tamam” diye konuştu.

Burada şunu ifade etmek istiyorum!

Bursa’nın bu organizasyona ev sahipliği yapacak olması anlamlıdır.

Önemlidir..

Ülke de kargaşa çıkararak istikrarı bozmak isteyenlerin bu arzuları İznik’teki yapılacak etkinlikle bir kez daha kursaklarında kalmıştır..

Türk dünyası başta olmak üzere 102 ülke den sporcuların katılacak olması organizasyonun ne kadar önem arz ettiğinin açık göstergesidir.

Destek olalım..

Emeği geçenleri alkışlayalım…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.