SON DAKİKA
Hava Durumu

“Sağlam ve erkek adam Erdoğan”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirdiği yıllık basın toplantısında ülkemizi ve ekonomimizi yakından ilgilendiren birçok önemli konuya değindi. “GüneyAkım” yerine inşa edilecek “Türk Akımı” boru hattı konusunda çok açık konu

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirdiği yıllık basın toplantısında ülkemizi ve ekonomimizi yakından ilgilendiren birçok önemli konuya değindi.

“GüneyAkım” yerine inşa edilecek “Türk Akımı” boru hattı konusunda çok açık konuşan Putin, “Türkiye’den geçirilecek boru hattından daha garantilisi, daha güvenilir güzergah yok” diyerek bölgesel önemimizi ön plana çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Sağlam ve erkek adam Erdoğan” tabirini kullanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Avrupa’ya da ciddi bir mesaj göndermiş oldu.

Uludağ’da Yüzler Gülüyor (!)

Türkiye’nin kayak cenneti Uludağ’da kar yağdığı günden itibaren “uyuyan güzel” adeta uyanır ve hayat yeniden başlar.

Uludağ’daki işletmecilerin her yılbaşı öncesi olduğu gibi bu yılbaşında da kar beklentesi büyüktü. Bu beklentilerinin cevabını da yılbaşına 10 gün alarak almış oldular. Haliyle sezon hazırlıkları hız kazandı. Ancak Uludağ’da asıl sorun “kar” değil…

Türkiye’nin en gözde kış turizm merkezi diye bilinen Uludağ’da ciddi anlamda bir işletmecilik sorunu var. Yıllardan bu yana gelen “duvarlar” nedeniyle Uludağ bir türlü hak ettiği noktaya gelemedi. Bölgede işletmesi bulunan otel sahiplerinin asıl işi “otel işletmeciliği” olmadığı için Uludağ’ın gerçek anlamda bir marka yapamadılar.

Üstelik Uludağ için bir şeyler yapmak isteyen ve buranın marka olması için çalışmak isteyenlere de izin vermediler.

Eski Türkiye vizyonu ile az olsun benim olsun diyen zihniyet malesef halen Uludağ’da aktif rol oynuyor. Aralarında gerçekten Uludağ için birşeyler yapmak isteyenler yok değil..Hatta bunun için büyük çaba sarfedenleri de tanıyorum. Gel gelelim birkaç kişi ile olacak bir iş değil bu. Ortak bir akıl ve vizyon ortaya konmadan Uludağ’ı global bir marka yapmak neredeyse imkansız.

Son birkaç yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ için büyük bir mücadelesi var. Çünkü oradaki sorunun ne olduğunu çok yakından bilen bir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe.

Bunun en güzel örneği de Bursa’nın sembolü olan ve 50 yıldır hizmet veren teleferik’te yaptığı yeniliklerdi. Demode olan ve kapasitesi itibariyle ortaya çıkan talepleri karşılayamayan teleferik komple söküldü ve yeni bir sistem ile hizmet vermeye başladı. Yeni teleferiğin 4,5 kilometrelik bir güzergaha sahip olmasının yanı sıra otellere ve kayak pistine kadar gitmesi de ayrıca önemli bir nokta.

Kısacası 8 kişilik bir grupla Bursa merkezden teleferiğe bindiğinizde panoramik doğa manzarası ile beraber kayak yapacağınız yere gidebiliyorsunuz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi buraya kadar üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. Ancak yazımın başında belirttiğim gibi mesele Uludağ’ın işletilme biçiminde…

Eğer ki oradaki işletme anlayışı profesyonelce ve hizmet odaklı olsa emin olun turist sayısı en az 5 kat artar. Peki Uludağ bu yoğun talebi karşılayabilir mi ? İyi bir planlama ile elbette karşılar…

Örneğin, Uludağ’da, Bursa’da yaptıkları ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken ve rekabet kaygısından arındırılmış hizmet odaklı stratejisi ile öne çıkan Burfaş gibi bir kurum hizmet vermeye başlasa işin rengi bir anda değişir…Ama bu gelenekçi yapıdan gelen kitlelerin işine gelmez. Çünkü asıl halka hizmet olmadığı için bu amaçla iş yapmak isteyenleri aralarına almak istemezler.

Fakat Türkiye değişti…

Vatandaşına layık olduğu hizmeti sunmak için yarışan örnek kurumların sayısı her geçen gün artıyor. Umarım daha da artacaktır.

Şuan için Burfaş, bunun somut örneği…

Açıkcası benim düşüncem Uludağ’da Burfaş’ın mutlak suretle yer alması yönünde. Zira potansiyelleri ve vizyonları bu iş yeterince uygun..Eğer fırsat verilir ise Burfaş Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy ve ekibi Uludağ’da yeni bir dönemin başlaması için önemli işlere imza atabilir.

Emin olun bu bölge yapılması gerekenler yıllardır yapılamıyor. Bazı özel işletme sahiplerinin baskısı sonucu Uludağ gün geçtikçe kan kaybediyor. Bir doğa güzelliği düşünün ki 12 içinde maksimum 2 ay verimli çalışsın..

İşin özü Uludağ, kimsenin mülkü değil ve olamazda…

İnşaat sektörü “İstihdam” lideri

TÜİK’in açıkladığı Eylül ayı işsizlik rakamlarına göre, Türkiye işsizlikte son 4 yılın en kötüsünü yaşasa da bu durum Kasım ayında iyileşme gösterdi.

Ulusal bir insan kaynakları sitesi verilerine göre; Kasım ayında bir önceki aya oranla yüzde 4’lük bir artışla 20 bin 924 iş ilanı yayınlandı. Kasım ayının istihdam şampiyonu savunma/güvenlik ile inşaat sektörü oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.