SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlığımız Allaha emanet

Her işin başı sağlık. Sağlıklı, güçlü ve mutlu olduğumuz zaman insan yaşantını bir anlam taşıyor. Hastalıkta ise, insanların güçsüz oldukları kadar mutsuz olması ve elini kıpırdatacak dahi kudreti olmadığı için insanların ne kendisine nede

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Her işin başı sağlık.

Sağlıklı, güçlü ve mutlu olduğumuz zaman insan yaşantını bir anlam taşıyor.

Hastalıkta ise, insanların güçsüz oldukları kadar mutsuz olması ve elini kıpırdatacak dahi kudreti olmadığı için insanların ne kendisine nede etrafındakilere faydası dokunmuyor.

Sağlıklı olmak her işin başlangıcıdır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın sağlık röntgenini çıkarıp, bölgesel sağlıkla ilgili raporlar hazırladı.

sağlığını etkileyen bütün alanların niteliksel ve niceliksel olarak analiz edildiği Şehir Sağlık Profilini hazırladı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu olmak üzere, yerel paydaşların desteğiyle hazırlanan Şehir Sağlık Profili, ulaşımdan çevreye, sosyal hizmetlerden eğitime kadar birçok konuda Bursa’yla ilgili verileri ve ilçeler arası farklılıkları ortaya koydu.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Koza Salonu’nda kamu kurumlarının, ilçe belediyelerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Bursa Sağlık Platformu Toplantısı’nda Sağlık Profilinin hazırlık süreci ele alındı. Bursa Sağlıklı Şehirler Projesi Koordinatörü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, 2000 yılından buyana Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğu Sağlıklı Şehirler Projesi süreci ve Şehir Sağlık Profilinin hazırlanmasında izlenen metodoloji hakkında bilgi verdi. Fidan; Bursa’ya ait birçok göstergenin ilçe bazlı haritalarla ifade edildiği Şehir Sağlık Profilinin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından hazırlanan il bazlı “Türkiye Sağlık Profili”nin ardından aynı bakış açısıyla kent ölçeğinde hazırlanan ilk profil olduğunu, yerel paydaşlar için profilde yer alan ilçe bazlı verilerin yol gösterici olacağını ifade etti.

Görülen o ki, Bursa’nın sağlık profili, bölgelere, ilçelere göre değişiyor. Orhaneli ilçesinde termik santrale bağlı olarak kanser vakalarının çokluğu, merkez ve Yıldırım ilçelerinde ise yetersiz ve dengesiz beslenme nedeniyle sağlık sıkıntılarının varlığı ortaya çıkmış.

Başarılı iş hanımının

Merdiven benzetmesi

Epsa Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı ve 2012 yılının En Başarılı Kadın Girişimcisi seçilen Nurcan Özdemir, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğunun düzenlediği konferans ile öğrencilere tecrübelerini aktardı.

İnşaat mühendisliğinin geçmişten günümüze dünyadaki gelişimin temellerini oluşturduğundan söz eden Özdemir, gelecekte de yaşamı destekleyen bir mühendislik dalı olduğunu söyledi.

İş hayatındaki zorlukların başarıları taçlandırdığını söyleyen Nurcan Özdemir, “İş hayatında hedefinizin olması çok önemli. Her ne iş yapıyor olursanız olun, işinizi kaliteli yapmalısınız. Farklı olmayı, farklılık yaratmayı başardığınız anda, başarı kendiliğinden gelecektir. Yaptığınız işe inanmanız ve aldığınız karar doğrultusunda yorulmadan ilerlemeniz gerekiyor. Eğer benim gibi girişimciyseniz, ayağınızı gaz pedalından çekmeyeceksiniz. Eller cepte merdiven çıkılması mümkün değildir” dedi.

Türk ekonomisinin önündeki en büyük engelin cari açık ağırlıklı enerji ithalatı olduğunu vurgulayan Nurcan Özdemir, “Yalıtım ülkemizin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığın azalmasında en önemli unsurlardan biri. Ülkemizde 16 milyon konut stoku var ve bunların da yüzde 90’ının yalıtımsız olduğu tahmin ediliyor. Bu oran aslında çok ciddi bir pazarı işaret ediyor. Hal böyleyken ülkemizin sizler gibi nitelikli gençlere ihtiyacı var” diye konuştu.

AK Parti il başkanı

2 ocakta belli olacak

Bursa politikasıyla yakından ilgilenenlerin en büyük beklentisi, AK Parti il başkanının kim olacağı.

İlçe kongreleri tamamlanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yeni il başkanının belirlenmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. İlçe başkanlarının fikirleri alınıyor. Belediye Başkanlarının fikirleri alınıyor. Milletvekillerinin fikirleri alınıyor.

Sivil Toplum temsilcilerinin fikirleri alınıyor.

Bütün bu bilgiler, fikirler, ortaya çıkan neticeler, genel merkezde değerlendirilecek. Teşkilat başkanlığının hazırlayacağı rapor genel başkan Ahmet Davutoğlu’nu sunulacak.

Nihai kararı Davutoğlu verecek.

Bu işlem için son tarih 2 ocak olarak belirlendi. Tabi, herhangi bir değişim olmazsa, mevcut il başkanı ile devam kararı alınırsa, 2 ocakta sonuç açıklanacak. Değişim olması söz konusu ise, yeni ismin açıklanması belki birkaç gün ertelenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.