SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlık Olsun

Dünyada insanların baş belası olan ve yaklaşık üç yıldır bizleri evlere, işyerlerine, hastanelere hapis eden pandemi belası, Covid-19’dan kurtulmak için çabalıyoruz.  Salgının etkisi azalsa bile hala bulaşmaya ve insanların canını almaya devam ediyor. Bizler, her ne kadar önlem alıp, aşılarımızı zamanında yaptırsak ve gerekli uyarılara uyup hayatımızı devam ettirmeye çalışsak da etrafımızdaki bazı kişilerin vurdum

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Dünyada insanların baş belası olan ve yaklaşık üç yıldır bizleri evlere, işyerlerine, hastanelere hapis eden pandemi belası, Covid-19’dan kurtulmak için çabalıyoruz.  Salgının etkisi azalsa bile hala bulaşmaya ve insanların canını almaya devam ediyor.

Bizler, her ne kadar önlem alıp, aşılarımızı zamanında yaptırsak ve gerekli uyarılara uyup hayatımızı devam ettirmeye çalışsak da etrafımızdaki bazı kişilerin vurdum duymaz tutumları nedeniyle gerçekten çok zor ve güç günleri yaşıyoruz.

Bu beladan kurtulmak için el birliği içinde çalışmak ve toplumsal kurallara uyum içinde yaşamak gerekiyor.

Tabi, bu konuda en büyük görev ve sorumluluk Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütüne ve Avrupa Birliği Sağlık Komisyonuna düşüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasası 22 Temmuz 1946 tarihinde 61 ülkenin temsilcisi tarafından imzalanmıştır. DSÖ Anayasası bu en az 26 üye ülke tarafından resmen kabul edilmiştir. DSÖ’ne, Mayıs 2020 itibarıyla 191 ülke üyedir ve 2 ülke de ortak üye durumundadır.

Dünya Sağlık gününde sağlık alanında araştırmaları teşvik, rehberlik etmek ve farkındalık yaratılan günde neredeyse tüm dünyada sağlık çalışmaları yürütülür.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl halk sağlığı ile ilgili bir konu seçilerek, bu konu çerçevesinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu senenin konusu ise “Gezegenimiz, Sağlığımız” olarak belirlendi.

Bir pandeminin, kirlenmekte olan bir gezegenin, kanser, astım, kalp rahatsızlıkları gibi artan hastalıkların ortasında, 2022 Dünya Sağlık Günü’nde DSÖ, küresel dikkati insanları ve gezegeni sağlıklı tutmak ve sağlıklı toplumlar yaratmak için bir hareketi teşvik etmek amacıyla gereken acil eylemlere odaklanacak.

COVID-19 ile görüldüğü üzere bazı insanlar diğerlerine göre daha sağlıklı yaşamaktadır ve tamamen doğdukları, büyüdükleri, yaşadıkları, çalıştıkları ve yaşlandıkları koşullar nedeniyle sağlık hizmetlerine diğerlerine göre daha iyi erişmektedir.

Dünyanın her yerinde, bazı gruplar günlük gelirin az olması, daha kötü barınma koşulları ve eğitime sahip olma, daha az istihdam olanağı, daha fazla cinsiyet eşitsizliği,  temiz suya havaya ve gıda güvenliğine çok az erişime sahiptir ve sağlık hizmetine ulaşamamaktadır.

COVID-19 tüm dünyada ülkeleri sert bir şekilde etkiledi. Ancak etkisi, savunmasız olan, hastalığa daha fazla maruz kalan, kaliteli sağlık hizmetlerine erişim olasılığı daha düşük olan kişiler için daha ağır sonuçlar yaratmıştır. Bu durum haksızlık olmakla birlikte; önlenebilir.

Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü liderleri, herkesin sağlığa elverişli yaşam ve çalışma koşullarına sahip olmasını sağlamaya çağırmaktadır.

Unutmayalım, sağlık, hayatın en büyük kaynağı ve insanlık için altın değerinden daha fazla değeri olan bir yaşam kaynağı ve biçimidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.