SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçim meydanlarının renkli söylemleri

Türkiye’de her ne sebeple olursa olsun; seçim sandığı göründüğünde ve tarih belirlendiğinde gündem hep seçim olur. Ekonomideki sıkıntılar unutulur. Seçimin sonuçları merakla beklenir. Alacak-verecek-borç-harç işleri hep seçim sonrasına

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Türkiye’de her ne sebeple olursa olsun; seçim sandığı göründüğünde ve tarih belirlendiğinde gündem hep seçim olur.

Ekonomideki sıkıntılar unutulur. Seçimin sonuçları merakla beklenir.

Alacak-verecek-borç-harç işleri hep seçim sonrasına ertelenir.

Esnafın işleriyle ilgili yapacağı atılımlar da seçim sonrasına ertelenir.

Ülkemizdeki genel işler, yatırımlar, halkın refahına yönelik işlemlerin hepsi, ama bütün hepsi seçim sonrasına ertelenir.

Bu duruma kimse ses çıkarmaz.

Çünkü, herkesin ve her kesimin seçimlerden başka türlü beklentileri vardır.

Kimisi iş, aş bekler.

Kimisi milletvekilliği hayallerine bir adım daha yaklaşmanın heyecanını yaşar.

Kimileri ise, vekil veya bakan akrabalarının sevincini yaşayıp, gelecekleri işlerini onların siyasi geleceklerine ve iktidardaki performanslarına göre belirler.

Böylece, seçim tarihine kadar sayılı günler gelip geçer.

Seçim sonrasında, hükümet kurulup güvenoyu aldıktan sonra, seçim öncesindeki sıkıntıların acıları çekmeye başlarız.

İşte o zaman ak-kara kendini gösterir. Birikmiş banka borçları, sermaye ve stoklar, alacak-verecek işleri hepsi çözüm bekler.

Sonra, bazı guruplar, kendi yağlarının ve gemilerinin denizlerde rahat yol alabilmesi adına başlar isteklerini sıralamaya.

Hepsinin başlangıcı yeni hükümettin beklentiler olur.

Birde AK Parti’nin 2023 vizyonu ile devir değişti. Şimdi istek listeleri 2023 hedeflerinin tutturulabilmesi adına… diye başlar oldu.

Neticede, işlerin tıkırında olmadığını söylemek mümkün.

Seçim meydanlarında gezen adaylar hep bunları konuşuyor. İktidar cephesinde ise istikrarın devamı için çalışmalar var.

Hem iktidar hem de muhalefet kanadının ağızlarından koalisyon kelimelerinin de dökülmeye başlanmasına tanık olduk.

Yapılan anketlerle ilgili olarak dün bir açıklama yapan iktidar AK Parti’nin genel başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 7 haziran seçim sonuçlarından koalisyon gözükmediğini açıkladı. Bu durum, AK Parti’nin yüzde 50’ye yakın seçmen desteğiyle yeniden iktidara geleceğinin göstergesi olarak kullanılıyor.

Muhalefet Partilerinde ise belirlenen oy yüzdeleri ve hedefleri seçmenlerin biraz olsun morallerini bozmuş. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 30 hedef koymasına bazı partililer ve seçmenler tepkili. “Neden tek başına iktidar hedefimiz yok CHP olarak bizlerin?” diye sormaya başladılar adaylara.

MHP ise, oy hedefini yüzde 20 olarak belirledi. Açıkladı. Bu durumda belirlenen hedeflerin tutması halinde bile muhalefet partilerinin ikisinin aldıkları oylar hükümeti kurmaya yetmeyecek gibi duruyor.

Birde geçmişte bağımsız adaylarla seçimleri kazanıp, meclise giren ve daha sonra parti şemsiyesi altında TBMM’de gurup kuran HDP’nin durumu var. Bu kez kendi parti amblemleriyle seçime katılıyorlar.

Dün sabah Halkların Demokratik Partisi (HDP) nin Bursa adaylarının tanıtım toplantısına katıldım.

Kültürpark Çağdaş Gazeteciler Lokalinde yapılan toplantıya yerel basının ilgisi fena değildi. HDP’nin Bursa milletvekili adayları basının karşısına çıktılar. Liste başı Asiye Kolçak, seçim beyannamesini okudu.

Sonra, halka yönelik mesajlar vermeyi ihmal etmedi.

Verilen en önemli mesaj şu;

“Önyargıları aşacağız. Sizler basın mensupları ve medya olarak bizleri tanıdıkça, insanlar bizleri tanıdıkça bu oyun bozulacaktır. Bizler, aday olup, parti kimliğiyle seçimlere katılma kararı aldığımızda taşları yerinden oynattık.

Gerilim siyaseti çok kolaydır. Bizler bunu yapabiliriz. Ama bizler, kutuplaşmayı,. Ayrıştırmayı değil, çok kimlikli bir toplumu oluşturmaya çabalıyoruz.”

Toplantıda tam kadro bulunan DHP milletvekili adayları Asiye Kolçak, Metin Kılıç, Hüseyin Armağan, Ceylan Erol, Şahin Akın, Fatma Özean Çerençe, Mehmet Deniz Büyük, Rüstem Avcı, Hatice Ateş, Ali Dağ, Birgül Asena Hızal, Kübra Taş, Münesra Geçimli, Bertal Camkıran, Gurbet Çelik, Rahim Dede, Nuri Baygındır, Mehmet Erdoğan, kendilerini tanıtıp neden HDP’den vekil adayı olduklarını ifade ettiler.

HDP’nin Bursa ile ilgili yaptığı çalışmalara gelince, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre Bursa’da toplanan oy oranlarına göre bir milletvekilliği zaten cepte. İkinci vekilliğin kazanılması için çalışılıyor.

Liste başı Asiye Kolçak, beklentilerini açıklarken, “baraj sorunumuz yok. Eğer baraja takılıp dışarıda kalsak bile demokrasi ve özgürlük mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Bursa’daki siyasi tablo ve seçim sonuçları, adayların seçim meydanlarındaki renkli söylemleri ve beklentileriyle gerçekten merak uyandırmaya başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.