SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasetin yeni gündemi

Halkımız 2015 seçimlerinde neler yapacak? İktidar partisi oylarını koruyabilecek mi? Ana Muhalefette, partili üyelerin bile genel merkeze karşı olan güvensizliğine çare bulunabilecek mi? Seçim öncesinde hangi partiler bir araya gelerek

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Halkımız 2015 seçimlerinde neler yapacak?

İktidar partisi oylarını koruyabilecek mi?

Ana Muhalefette, partili üyelerin bile genel merkeze karşı olan güvensizliğine çare bulunabilecek mi?

Seçim öncesinde hangi partiler bir araya gelerek ittifak kuracaklar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında olup halk mitingleri düzenleyecek mi?

Buna benzer sorular aklımıza geliyor. Halk arasında tartışılıyor. Cevaplar aranıyor.

İlk sorudan başlamak gerekirse, yapılan anketlere göre, AK Parti lider değişimine rağmen oy oranlarını koruyar gibi gözlemleniyor.

Ana muhalefet partisindeki Yeni CHP söylemlerine rağmen partinin 40 yıllık kadrosunda ve anlayışında yenileşme olmaması, partilileri üzüyor.

Seçim öncesinde bazı partiler arasında ittifak yapılabileceği söyleniyor. Refah Partisi genel başkanı Mustafa Kamalak bu konuda açık çek verdi. Tekliflere açığız dedi.

Büyük Birlik Partisi ile MHP arasında flörtleşme devam ediyor. Her ne kadar BBP genel başkanı Mustafa Destici, 2015 seçimlerine kendi başlarına girerek halkın desteğini alacaklarını söylese de MHP kurmaylarıyla aralarını sıcak tutuyor. BBP ile MHP aslında aynı tabandan besleniyor. Çünkü, BBP, merhum Alpaslan Türkeş ve yakın çevresine kızan ve MHP’den ayrılan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları tarafından kuruldu.

Halkımız, seçimi bir kenara bırakmış, geçim derdine düşmüş durumda. Seçim öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ve TBMM Adalet Komisyonundan geçen 42 maddelik yeni torba yasada yer alan AVM kanunu da esnafı yakından ilgilendiriyor. Başbakanın esnaf kredilerinin miktarının yükseltilmesini ve faiz oranlarının düşürülmesini açıklaması, piyasalarda olumlu etki yarattı.

Bu arada, hemen belirtmemde fayda var. Esnafın AVM’lerin hafta sonralı kapatılmasına ilişkin istemiyle ilgili karar ise yeni torba yasayla birlikte valiler ve mülki amirlerin yetkilerine bırakılıyor.

Genel siyasetteki tablo şimdilik böyle.

Peki, yerel siyasette neler oluyor?

İktidar partisi geçtiğimiz hafta sonu kongre yaptı. Bu kongrede yeni seçilen il yönetimindeki yürütme kurulu belirlendi.

İl Başkanı Cemalettin Torun, yürütme kurulu için yerel kabine benzetmesi yaptı. 50 kişilik yönetimde, atama ile göreve gelen yönetimdeki kurmay heyetinin görevlerine aynen devam ettiği gözlemlendi.

İl Başkanı, yeni kabinesini açıklamak için cumartesi günü basın toplantısı düzenledi. Paris’te yaşanan olayları, dünyanın çeşitli bölgelerindeki terör saldırılarını ve toplumda oluşan tepkileri değerlendiren Torun, Türkiye’de de bir gazetenin İslam peygamberi Hz. Muhammed (SAV) in karikatürlerini yayınlamasını sert bir dille eleştirdi.

AK Parti Bursa’nın yerel kabinesi ise şöyle şekillendi;

İl Başkanı Cemalettin Torun, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdullah Duman, Teşkilat Başkanı İbrahim Güney, Seçim İşleri Başkanı Halil İbrahim Özgeriş, Tanıtım ve Medya Başkanı Davut Gürkan, Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Şenocak, Sosyal İşler Başkanı Necati Polat, Yerel Yönetimler Başkanı Asım Amil, Ekonomi İşleri Başkanı Kemal Ermiş, Halkla İlişkiler Başkanı Hasan Kılıç, Mali ve İdari İşler Başkanı Orhan Aygün, AR-GE Başkanı Fatma Saime Erdönmez, İl Sekreteri Ürkiye Şentürk, Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.