SON DAKİKA
Hava Durumu

Soğuk havanın sıcak siyaseti

Dışarıda deyim yerinde ise tam bir ayaz var. Hava soğuk. Sıcaklık eksileri gösteriyor. Siyasette ise bir canlılık var. 7 Haziran seçimleri için Bursa’da liste başı aday gösterilen Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, seçim bölgesine geldi. İki

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2015 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2015 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Dışarıda deyim yerinde ise tam bir ayaz var.

Hava soğuk. Sıcaklık eksileri gösteriyor. Siyasette ise bir canlılık var.

7 Haziran seçimleri için Bursa’da liste başı aday gösterilen Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, seçim bölgesine geldi. İki günlük çalışma programı için pek çok iş yaptı diyebilirim. Protokol gereği gezilmesi zorunlu yerler olan vilayete geldi. Büyükşehir Belediyesine geldi. İşadamlarıyla buluştu. Sonra, siyasi çalışmalara başladı. Önce il yönetimi ile tanıştı. Milletvekili adaylarıyla hem tanıştı hem de toplantı yaparak Bursa’nın 2023 vizyonu ile ilgili olarak görüşlerini aldı. Birde Bursa’daki seçim beyannamesinde nelerin olup hangi projelerle halktan oy istenileceğine dair vekil adaylarıyla görüş alış-verişinde bulundu.

İlçe başkanlarıyla buluştu. Belediye Başkanlarıyla buluştu.

Seçim öncesinde halkı harekete geçirmesi muhtemel kişilerle özel görüşmeler yaptı.

Yerel TV programlarına katıldı. Muhalefet partilerinden CHP ve MHP’yi ziyaret etti. Bursa adına ortak çalışma ve ortak projeler üretilmesine yönelik görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Kısaca, Sağlık Bakanı eski ve usta bir politikacı olduğunu, Bursa’daki ilk seçim programının hazırlanmasıyla göstermiş oldu.

Peki, Bakan Müezzinoğlu Bursa’ya ağabeylik yapabilir mi?

Parti içindeki teşkilatta dışlananların, milletvekili aday adayları olup, listelerde yer almayanların yada listelerdeki yerlerini beğenmeyip çevresindekilere “bana böyle mi reva görüldü” şeklinde serzenişlerde bulunanların gönüllerini alabilecek mi?

Yoksa, seçimle beraber gelip seçimden sonra eğer nasip kısmet olurda bakanlık görevine devam ederse, yada yine Sağlık Bakanı olursa Bursa’ya neler kazandırılıp neler kaybettirecek? Sorularına bizler cevap aramaya devam edecek miyiz.

Tabi, durum daha çok taze.

Bakanın Bursa’da belki tanıdıkları, yakınları var ama, Bursa gerçekten çok kaygan bir zemin. Kimin ne zaman ne yapacağı önceden pek kestirilemiyor. Bunun için adımlar atılırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Yoksa, geçen dönem liste başı olan sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın Bursa politikalarıyla ilgili olarak öz eleştiri yapıp, “bazı konularda bana yanlış bilgiler verilmiş” şeklinde konuşmalarını duyabilecek miyiz?

Şimdiden tedbir alınması ve bu tür söylemlere gerek duyulmaması dileğimiz.

Ama, parti içinde bu dönem eski dönemlere nazaran daha bir fazla küskün olduğu izlenimi. Ki, bu küskünlerden bazıları sosyal medya aracılığıyla küskünlüklerini açıkça yazıp ifade ediyorlar. Şimdiye kadar AK Parti içinde küskünlerin ulu orta konuştuklarına pek tanık olmamıştık.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun verdiği siyasi mesajlar gayet açık. Bir kere hedefi yüksek tuttu. Bursa’dan yüzde 60 oy beklediklerini söyledi. Mevcut 11 olan vekil sayısının en az üç tane fazlasının alınması için gayret istedi. Bakanın hedefinde 14 tane vekil kazanılması var.

Teşkilatlarla ilgili olumlu konuşuyor.

Bursa halkına da bu nedenle olumlu mesajlar veriyor. Hedef konulan seçim sonuçlarına gelince; parti yönetiminde ve seçimlerde 4 önemli faktör olduğundan söz etti. Birincisi iyi bir ekip. İkincisi Mali kaynak. Üçüncüsü planlı çalışma. Dördüncüsü ise hayır duaların eksik olmaması.

Bakan, iki günlük Bursa çalışmaları sırasında bu dört önemli faktöründe Bursa’da mevcut olduğunu söylüyor.

Aday listesinin değerlendirilmesine gelince. Kendisinin de Bursa adayı olduğunu listelerin seçim kuruluna verileceği gün olan 7 nisan Salı günü saat 14.00’da genel merkez yöneticilerinden öğrendiğini ifade etti. Sonra, 235 aday adayı arasından yapılan 18 kişilik listenin çok büyük önem arz ettiğini anlattı.

Bursa’nın bir kültür ve tarih mozaiğine, zengin öz varlıklarına sahip olduğunu belirten bakan, “listelerde belli bölge insanlarının aday gösterilmesiyle ilgili eleştirileri okudum. Bu işe bölgesel ve etnik kökene göre bakılmamalı. Bursa adayı olarak bakılmalı. Balkanlardan gelenler, bütün balkanların temsilcisi olur. Anadolu’dan gelenlerimiz de bütün Anadolu’nun temsilcisi olur. Böyle yaftalamalarla değerlendirme yapmak, kimseye bir şey kazandırmaz. Listemiz, genel merkezimiz tarafından çeşitli özellikler ve etkenler göz önüne alınıp hazırlanmış ve Bursa halkının beğenisine, seçimine sunulmuştur” sözleriyle liste tartışmasının sona erdirilmesini istedi.

Hemen belirteyim, bakanın usta siyasetçi olması, parti içindeki, teşkilat yönetimindeki tartışmaların hızını kesebilir. Halkın arasındaki tartışmaları azaltabilir. İlk izlenim bu. Yada, tepkilerin artması yerine, seçim sonrasına ötelenmesini sağlayabilir.

Yine de iktidar partisi içinde böyle tartışmaların sürüyor olması, seçimlere negatif etki yapacağı kesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.