SON DAKİKA
Hava Durumu

Son dakika sürprizi olabilir mi?

Ülkemizde siyaset ile ticaretin aynı anda yapıldığı için iktidar partisinin il başkanı her iki taraf içinde çok önemli. 10 Ocak Pazar günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı bir genel kurul yapacak Bursa Ak Parti il teşkilatı. İlçele

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Ülkemizde siyaset ile ticaretin aynı anda yapıldığı için iktidar partisinin il başkanı her iki taraf içinde çok önemli.

10 Ocak Pazar günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı bir genel kurul yapacak Bursa Ak Parti il teşkilatı. İlçelerden gelen 600 delegenin yanı sıra 11 milletvekili, büyükşehir belediye başkanı ve diğer doğal delegelerle birlikte toplanacak olan kongre ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

İl Başkanı Cemalettin Torun, kongrede yeniden kendisinin il başkanı adayı olarak gösterileceğini düşünüyor. Bu düşüncesini, il kongresiyle ilgili olarak hazırlıklar konusunda beraber toplantı yaptıkları ilçe başkanlarıyla paylaştı. Toplantının amacı, Başbakan ve genel başkanın geleceği kongrenin yapılacağı Kapalı Spor Salonu’nu tıka basa doldurmak. Bu nedenle, ilçe teşkilatlarının kongreye üye katılımları ve vatandaşların katılımları konusunda iyi çalışması istemi dile getirildi.

Siyasi partiler için il ve ilçe kongreleri güç gösterisi ve halkın partiye olan teveccühleriyle ilgili olarak genel başkana, başbakana “bizler Bursa’da güçlüyüz” diye bilmenin en büyük göstergesidir. Onun için, ince eleyip sık dokumak ve işi başından sonuna kadar sıkı tutmak gerekiyor.

Günümüzde güç ve kuvvet gösterimi, teşkilatın iyi çalışıp çalışmadığı, milletvekillerinin görevlerini ne kadar layıkıyla yapıp yapmadıkları, belediye başkanlarının ilçelerinde ve teşkilatlarında ne kadar hakim olup olamadıkları, kongre salonundaki alkışlarla ortaya çıkıyor. Ankara’nın ve parti üst düzey yöneticilerinin ölçüsü böyle.

Bunun içinde teşkilatların diri ve uyanık olması gerekiyor. Yerel yöneticilerde Ankara’ya mahcup olmamak için salondaki belli yerlere kendi destekçilerini yerleştirip, alkış ve tezahüratlarla yandaşlarının etkisini ve tepkisini ölçüyorlar.

Siyasi gelenekler ve beklentiler böyle.

Gelelim, il başkanlığı ve yeni il yönetimin ne şekilde oluşacağına yönelik beklentilere.

Parti teşkilatlarına baktığımızda, il yönetiminin tümden değişmesini isteyenler var. Mevcut yönetimin devamını isteyenler var.

Bu siyasi partilerde normaldir. Ama, AK Parti için böyle bir beklenti, belki de ilk kez yaşanıyor. Çünkü, eskiden il başkanının kimin olacağına, ilçe başkanının kimin olacağına genel merkez karışsa da bunu pek belli etmeden el altından ve teşkilatların kulağına fısıltı şeklinde yapılıyordu.

Şimdi ise durum değişti.

Bir bakıyorsunuz, Ankara kaynaklı haberlere göre, mevcut yönetimin devamına karar alınmış. Biraz irdeleyince, “böyle bir karar alınmadı” cevabı ile karşılaşıyoruz.

Sonra, “falan kişinin ismi başbakanın masasına konuldu” haberi geliyor.

Birkaç saat içinde, bu gelen haberle ilgili doğruluk derecesi tartışılır vaziyet alıyor.

Milletvekillerine soruyoruz. “Bize ilçe ve il kongresine karışmayın. Sizler, teşkilatların verdiği görevleri yerine getirin. Halkın içinde bulunup, halkın dert ve sıkıntılarını dinleyin. Hükümetin yaptıkları icraatları halka anlatın. Mecliste hükümetten gelen, komisyonlardan gelen kararların çıkmasına yardımcı olun” denildi. Bizlerde, kongrelerde kimin ilçe başkanı kimin il başkanı olacağından çok, teşkilatlarımızın ve genel merkezimizin bizlere verdiği görevleri ifa ediyoruz” diye konuşuyorlar.

Belediye başkanlarına soruyoruz. Bursa’da kim il başkanı olacak? Diye.

Cevap milletvekillerinin söyledikleriyle aşağı yukarı aynı. Bu konuda genel merkez tarafından yapılan istişare çalışmaları olduğunu, kendilerinden fikir alındığını, görevlerinin ise halkla bütünleşip, belediye hizmetlerinin halkın istemleri doğrultusunda yapılması olduğunu, yeni plan ve projelerle, merkezi hükümetin yerele verdiği desteklerin halka anlatılması için görevlendirildiklerini, bu nedenle de ilçe ve il kongresine pek müdahil olmadıklarını söylüyorlar.

Tabi, bunların hepsi genel söylemler. Siyasi parti içinde yapılması gerekli işlemler. Faaliyetler. Herkesin bir görevi var. Bu görevleri de layıkıyla yerine getirmesi ve en iyi şekilde partilerini temsil etmeleri gerekiyor siyasi görev ve koltuk sahibi olanların.

Hepsi iyi güzel.

Fakat bizim kulağımıza sürekli kar suyu kaçıranlar var. Biraz da medyayı kullanıp, kamuoyu oluşturup, birilerinin önünü açmak ve birilerinin gelecek ve ikbal hesaplarına ön ayak olmak arzusundalar.

Sürekli değişimden söz ediyorlar. Sürekli mevcut yönetimin yerinde kalacağından söz ediyorlar. Sanki, medya iktidar partisine il başkanı atayıp seçecek?

Öyle bir şey olsaydı, medya kendisine kol kanat gerip destek olanları hep o koltuklarda sürekli ikamet ettirirdi. Yok böyle bir şey. Tabi, siyasi yönden güç kuvveti olmasına rağmen, karşısındaki kişilere ağzını açıp söz söyleyemeyenlerin, medyayı kullanmak istemesi gayet normal. Bizler, senelerdir bu konularda tecrübe kazandık. Kimin ne gibi düşünce ile bizim kapımıza gelip, neleri istediğini biliyoruz.

Siyasi patilerde yönetimi dizayn etmek medyanın değil, partililerin, delegelerin ve genel merkezde söz sahibi olanların işi. Bizim işimiz, konuşulanı yazmak. Görev yapanların bu işi doğru mu yapıyorlar, yoksa kendi şahsi çıkarları doğrultusunda mı o koltukları kullanıyorlar? Bu sorulara cevap aramak.

Gerisi laf-ı güzar. Yani boş laf.

Tablo bugün yarın netleşir. İl Başkanı Cemalettin Torun, 7 ocak akşamı yeni il delegelerini Almira Otel’de hem yemekte ağırlayacak hem de il kongresiyle ilgili yapılacak olanları anlatacak.

Merak edenlere… Son gelişme bu…Yeni il başkanı da 10 Ocak’taki kongreden çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.