SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyeliler meselesi yine gündeme oturdu..

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2022 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 08:30

Bu ülkede yaşayan bu ülkede siyaset yapan herkesin yapılan olumlu yada olumsuz çalışmaları sorgulama hakkı vardır.Bunu yaparken de üslup ön plana çıkar.

Bugün gündemi en fazla meşgul eden konuların başında yer alan “Göçmenler meselesi” anlaşılan tartışılmaya devam edecek.Suriye’de yaşanan savaşın ardından Türkiye’ye göç eden Suriyelilerin belirli bölgelerde toplanmasından herkes rahatsız..Sanırım iktidar partisi de bundan rahatsız ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Hazırlıklar devam ediyor. 1 milyon Suriyeli memleketlerine geri dönecek” ifadesini kullandı.

Bursa ekseninde baktığımızda da benzer sorunlar yaşanıyor.Özellikle Çarşamba bölgesinde toplanan Suriyelilerden rahatsız olanlar konuyu defalarca gündeme taşıdı.İşyerlerinin önüne Arapça yazılı dev tabelaların asılmasının yanlışlığına bizde bu sütunlardan dikkat çekmiştik.

Bu uyarılarımızı yaparken hiçbir zaman “Yeter ki gündem olsun.Prim yapalım” türünden bir yaklaşım içinde olmadık.

Evet “Düzensiz Göç” Bursa için Ülke için bir sorundur.Göz ardı edilecek bir konu değildir.Ama Siyasi Şova malzeme yapılacak bir konu hiç değildir.

Önce MHP’den ardından İYİ Partiden ayrılarak Zafer partisini kuran Ümit Özdağ’ın  Suriyeliler üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak siyasi ŞOVa soyunmasının da ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yoktur.

Anlaşılan var olma mücadelesi veren Ümit Özdağ partisini parlatmaya çalışıyor.

Bu konu üzerinden bir adım ileri gidemeyeceği gibi sadece şer cephesine hizmet etmekle kalacaktır.

Her defasından ağzından dökülen kılçıklı ifadelerin dışında olaylara geniş perspektiften bakma zahmetinde bulunmayan Özdağ’a kimlerin destek verdiğinin de iyi irdelenmesi lazım. Sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan videonun binlerce insan tarafından izlemesinin önünü açan bu organizasyona kimlerin sponsor olduğu, bu paranın hangi kaynaklardan sağlandığının kamuoyuna açıklanması zarureti doğmuştur.

Tekrar edelim..Evet göç bir sorundur.Özellikle düzensiz göç..

Türkiye’ye gelen Suriyelilerin entegrasyonunda aksamalar yaşanmış yaşanmaya devam ediyor.

Ancak bu ifadelerin tamamı için kullanmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim. Ramazan ayında bir araya geldiğimiz BTSO Başkanı İbrahim Burkay açıklamıştı.

“Bursa’da yaşayan Suriyelilerden bin 50’sinin işyeri kurarak üretim yapıyor.Hatta üretimin büyük bir kısmının ihracata yönelik.İstihdama ve ekonomiye hissedilir oranda katkı sağlıyorlar”

Şimdi burada dikkat çekmek isteğim konu,sadece Suriyeliler üzerinden göç meselesini sorgulamak,hatta insanların kafasını bulandırarak “Siyasi rant” sağlamaya çalışmanın bir karşılığı olmayacaktır.

O zaman Avrupa ülkelerinden hatta Ukrayna’dan gelen insanları bir kenara koyarak,sadece Suriyeli göçmenler üzerinden sorgulanın insani bir tarafı olduğunun izahı yoktur.

Burada önemli olan konunun doğru bir zeminde tartışılması ve en doğrunun hayata geçirilmesidir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef tahtasına oturtup vurun abalıya türünden yaklaşım, ne topluma ne de ülkeye bir katkı sağlamaz.

Bu noktada sorun olan “Düzensiz Göçten”  bahsediyorsak, O zaman ülkenin her tarafına bakmak lazım.

Sorgulanacaksa fotoğrafın tamamı sorgulanmalı.

Sorgulama, sadece kişiler üzerinde değil, her noktada olmalıdır…Yabancı misyon şeflerinden akıl devşirerek özellikle millet adına siyaset yaptığını söyleyen zatı muhteremlerin, daha hassas olması herkesin ortak arzusudur.

Kimse alınganlık göstermemelidir…

Sanırım bu sorgulamalar Ülkenin hayrına olacaktır.

Bu memlekette açıklık ya da şeffaflıktan yana olanların her zaman her zeminde sorgulama hakkı vardır.

Bir şartla; “kimseye pis elbise giydirmeden.”

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.