SON DAKİKA
Hava Durumu

T2 RAYLARA İNDİ

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2022 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2022 06:56
Raylı sistemler bütün dünyada yoğun olarak kullanılan ulaşım araçlarıdır. Kara trenden bugünlere kadar birçok gelişmeler sağlanmış ve yenilikler yapılmıştır. Eskiden tren yolculukları oldukça sıkıntılı şartlarda cereyan ederdi. Bugün artık hızlı tren döneminde yaşıyoruz. Saatte 200-300 kilometre hız yapabilen hızlı trenler Türkiye’de de hızla yaygınlaşmaktadır.
Önce İstanbul- Ankara arasında seferlerine başlayan hızlı trenler bugün Ankara-Konya, Konya- Eskişehir gibi şehirler arasında da seferlerinı sürdürmekte olup Bursa-Bilecik hattının çalışmaları da gecikmeyle de olsa sürdürülmektedir
***
Bugün Bursa’mızda tatlı bir sevinç yaşanmaya başlamıştır. O da, şehiriçi ulaşıma yeni bir soluk katacak olan T2 tramvay hattının yakın bir zamanda hizmete açılacak olmasıdır. Bununla ilgili çalışmalar son raddeye gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde T2 tramvay vagonlarının test sürüşleri başladı. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tramvayda vatmanlık bile yaptı.
Şu anda faaliyette olan T1 hattıyla Kent Meydanı’nda entegre olacak olan T2 hattı ile Terminal’den gelecek olan yolcuların Heykel’é çıkmaları da sağlanmış olacak.
İstanbul yoluna paralel olarak inşa edilen T2 hattı ile birlikte Terminal’é ulaşma konusunda büyük bir rahatlık yaşanacak.
Recep Altepe zamanında ilkin hayata geçirilen tramvay ulaşımı ile Alinur Aktaş zamanında bu iş biraz daha ivme kazanmış oluyor.
Diğer taraftan hizmette devamlılık ilkesinin güzel bir örneğini de görmüş oluyoruz.
T2 tramvay hattı ile birlikte İstanbul yolunun çehresi de güzelleşmiş olacak.
Böylelikle Bursa’nın prestiji de artmış olacak.
***
Tabi bu işler vizyon meselesi ve hizmet aşkıdır.
Büyük propagandalar ile seçilen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen süreç içinde ulaşımda ortaya koyduğu bir icraat görmedik ve duymadık.
O sadece ulaşım ücretlerine zam yapmakla meşguldür.
Ama Bursa Büyükşehir Belediyesi şu an Türkiye’de en ucuz ulaşım hizmeti vermeyi sürdürüyor. Bunun diğer belediyeler tarafından da örnek alınmasını dileriz. Bunun adı hizmet belediyeciliğidir ve AK Parti belediyeleri bu konuda çok güzel hizmetlere imza atmıştır.
Dileriz bu hızla devam ederler.
Millete efendi değil hizmetkâr olmayı sürdürürler.
Halkla içiçe olan ve her daim yeniliklere imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hayırlı hizmetlerine devam etmesi Bursalıların da en büyük isteğidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.