SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafik Kuralları

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2021 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 09:14

Büyükşehirlerde yaşamak bireylere pek çok sorumluluk yüklemektedir.

Şehir hayatının yazılmamış, mahalle meydanına asılmamış, kendine has, kişileri bağlayan var olan bir takım kuralları bulunmaktadır.

Milyonları aşan insan davranışları ve bunun yanında motorlu ve motorsuz taşıtların karayolunda hareketleri belli bir kurallara bağlanmıştır.

Yayaların yürüyüşü yaya yollarında olması yayaların can güvenliği açısından önemlidir. Cadde geçişlerde alt ve üst geçitleri kullanmaları, yaya geçiş lambalarına uymaları bir kuraldır. Gel gör ki pek çok yaya bir kaç fazla adım atmamak için kural tanımaz hareketlerine şahit olmaktayız.

Ayrıca karayollarında hareket eden araçların da sorumlulukları vardır. Sürücülerin önce kendilere sonra yayalara karşı saygılı davranış içerisinde olmalıdırlar. Trafiği tehlikeye atacak hareketlerden kaçınılmalı, aşırı hızdan sakınılmalıdır. Araçların park edişleri gelişi güzel olmamalıdır. Yollar ortak kullanım alanlarıdır hiç kimsenin özel mülkü değildir.

Sıkı denetimler yapıldığı halde sürücü hatalarından kaynaklı pek çok maddi ve manevi zararlı kazalar oluşmaktadır. Kural ihlali yapan sürücülere yazılan cezalar caydırıcı olmadığını görmekteyiz. 1 ay içerisinde 2-3 defa kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün ya gözünde problemi vardır ya da başka bir rahatsızlığı bulunmaktadır. Bu tür sürücülerin ehliyetlerine geçici olarak el koyulmalı tedavi olduktan sonra yeniden trafik de bulunmalarına izin verilmelidir.

Hem kendi can güvenliği hem de karşı tarafın can güvenliği için sürücülerin ısrarla aynı hata ve kural tanımaz davranışları, saygısızca araç kullanmaların cezası ağır olmalıdır.

Trafik bir kuraldır. Kurallar içerisinde hareket edildiğinde kaza oranlarının düşeceğine, maddi ve manevi zararın azalacağına kanaatim tamdır.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.