SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2022 17:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2022 17:33
Uzun yıllardan beridir Türk dünyasının birlik ve beraberliği üzerine çok sözler edildi, çok yazılar yazıldı.
Dağılmadan önceki Sovyetler Birliği döneminde Türki Cumhuriyetler büyük bir baskı ve zulüm altındaydılar. Aynı soydan geldiğimiz Türk devletleri bağımsız değildiler. Seksenlerden sonra Sovyetlerin dağılması ile birlikte Türk devletleri de bağımsızlığına kavuşmuş oldular. Şu an baktığımızda dünya üzerinde bulunan Türk devletlerinin sayısı sekizi, nüfusu ise 300 milyonu bulmaktadır.
***
Emperyalist ülkeler tarafından Türk Birliğinin kurulması hiçbir zaman istenmemiştir.
Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket edecek 300 milyonluk dev bir kütle onların işine gelmez şüphesiz.
Diğer taraftan Türk devletlerinin de bu yönde büyük bir gayret içinde olduğunu söyleyemeyeceğim.
Uzun yıllar baskı ve zulüm içerisinde kıvranan bu kardeşlerimiz birlikte hareket etme konusunda maalesef güçlü bir irade ortaya koyamadılar. Bu konuda en çok gayreti yine Türkiye göstermiştir.
Bizler de gençliğimizden beri esir Türk illerine karşı büyük bir ilgi ve alaka göstermiş, oralardaki gelişmeleri heyecanla takip etmişizdir.
Bilhassa Sovyetler Birliğinin dağılması ve Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını ilân etmeleri 21. asrın Türk asrı olacağı söylemlerini kuvvetlendirmiştir.
Türk Birliğinin kurulması yönünde şimdiye kadar ciddi bir girişimden söz edemeyiz. Ta ki AK Parti ve Erdoğan dönemine kadar. Bu dönemle birlikte ciddi girişimlerde bulunulmuş ve vaktiyle bir hayalden öteye geçmeyen bu ideal yakın zamanda gerçekleşerek Türk Devletler Birliği kurulmuştur. Bu birliğin AK Saçlılar Konseyi Başkanlığına da AK Parti’den eski Başbakan Binali Yıldırım getirilmiştir. Bu durum Türk Dünyası bakımında son derece önemli bir gelişmedir ve tarihi bir dönüm noktasıdır.
Bu birliğin kurulmasını sağlayan başta Erdoğan olmak üzere bütün etkin ve yetkin kişileri tebrik ediyoruz.İnşallah bundan sonra ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda güzel hizmetlere şahit olacağız.
Bu bağlamda sözü hemen Bursa’ya getirmek istiyorum. Bilindiği gibi Osmanlı payitahtı kadim şehrimiz Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak seçilmiştir.
Bir yıl boyunca Bursa’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek, dünyanın her tarafından ziyaretçiler Bursa’mıza davet edilip ağırlanacatır.
Bursa’nın “Türk Dünyası Kültür Başkenti” olarak seçilmesi için büyük çaba harcayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tebrik ediyorum.
Her vesile ile Bursa’ya hizmet noktasında devamlı koşturan ve Bursalılık bilincinin yerleşmesine gayret eden Alinur Aktaş takdiri hakediyor.
***
2022 yılının Türk Dünyası ve Bursa’mız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
Türk Dünyası Kültür Başkenti payesi Bursa’mızı taçlandırmıştır. Bu yönde tüm Bursalıların sahiplik duygusu içinde olması önemlidir. Şehrimize ve Büyükşehir Belediyemize sahip çıkıp destekleyelim. Kurumlararası eşgüdüm ve koordinasyon ile bütün program  ve etkinliklerin en güzel bir şekilde gerçekleşeceğine olan inancım tamdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.