SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dünyasının kalbi Bursa’da atıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2022 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2022 08:22
Dünyanın kadim şehirlerinden Bursa bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ayrı bir öneme sahip.
Türk Devletler Birliği kurulması ile birlikte Türk dünyasının dünyadaki ağırlığı da arttı.
Bu çerçevede ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanda birçok etkinlikler yapılıyor. Aynı kökten gelen Türk Dünyası devletlerinin kalbi bu yıl Bursa’da atıyor. Tarih ve kültür başkenti olarak bilinen Bursa Osmanlı’nın da ilk payitahtıydı. Bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasıyla birlikte Bursa başkentlik ünvanını taçlandırmış oldu.
***
Bursa’da bu yıl ayrı ayrı güzellikler yaşanıyor.
Bilhassa Türk dünyasının kültür, sanat ve spor alanındaki faaliyetlerinin en güzel örneklerini ve yarışmalarını Bursa ve ilçelerinde gördük ve görüyoruz. Bursa Merinos Kültür Merkezi’de düzenlenen ve Türk Dünyası etkinliklerinin yer aldığı çeşitli programlar Bursa’lilara hoş vakitler yaşattı.
Bursa merkez haricinde özellikle Keles Kocayayla’da yapılan Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği de beklenenin üzerinde çok büyük bir beğeni topladı.
Marifet iltifata tabidir diye bir söz vardır.
Türk Dünyası programlarının büyük bir başarı ile yürütülmesinde yüreğini ortaya koyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın emeklerini takdir etmek lazım. Gerçekten de Alinur Aktaş ortaya koymuş olduğu performans ile büyük takdir topladı.
Bunun yanında Bursa sivil toplum kuruluşlarının katkılarını da önemsemek lazım. Yerel kültür dernekleri de bütün güçleriyle programlara katkı koymaya çalıştılar.
Vatandaşların da bu güzel etkinliklere destek vermesi takdir edilecek başka bir konuydu.
Gerçeten de Bursa şimdiye kadar yapılan organizasyonlarda güzel bir sınav verdi.
Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının şanına yaraşır bir performans sergiledi.
***
Türk birliği ve beraberliğinin pekişmesini sağlayan bu tür programlar şimdiye kadar ihmal edilmişti.
Bilassa Tayyip Erdoğan döneminde kardeş Türk devletlerinin münasebetleri oldukça artmıştır. Bu çıtayı daha da yukarılara taşımak gerekir.
300 milyonluk Türk Dünyası birlikte hareket ederse dünya siyasetinde de önemli etkileri olacaktır. Bu nedenle uzun yıllar boyu Rus zulmü altında inim inim inleyen Türk topluluklarının şimdi bağımsız devletler olarak dik durmaları ve bilhassa lider ülke olan Türkiye ile münasebetlerini ileri düzeye yükseltmeleri Türk Dünyasının hayrına olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.