SON DAKİKA
Hava Durumu

Uçmaya başladık

Yenişehir Havalimanı, 1980’li ve 90’lı yıllarda Bursa’nın gündeminden hiç düşmeyen ve yapılması için işadamından memuruna, kamu görevlisinden işçisine, emeklisinden turizmcisine kadar herkesin ağızında sakız gibi çiğnediği bir hayaldi. Bu hayal,

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Yenişehir Havalimanı, 1980’li ve 90’lı yıllarda Bursa’nın gündeminden hiç düşmeyen ve yapılması için işadamından memuruna, kamu görevlisinden işçisine, emeklisinden turizmcisine kadar herkesin ağızında sakız gibi çiğnediği bir hayaldi.
Bu hayal, 1999 yılından sonra koalisyon ortaklarının baskılara dayanamayıp, Yenişehir Havalimanında düzenleme inşaatı başlatmasıyla gerçeğe döndü.
Havalimanı yapıldıktan sonra Bursa’da alışık olduğumuz malum muhalefet yine işbaşı yaptı ve havalimanının hiç yapılmamasının daha iyi olacağı yönünde görüş bildirdi. İşte o tarihten sonra Yenişehir Havalimanı, dünyanın sayılı pistlere, sayılı arazisine ve uçuş güvenliği, alan güvenliği sistemine sahip olmasına rağmen tuh-kaka durumuna dönüştürüldü.
Bursa halkının istekleriyle, Yenişehir Havalimanın işletilmesi bir türlü uyum sağlamadı. Vucuda yeni eklenen organ naklinde yaşanılan doku reddi gibi Yenişehir Havalimanını Bursa’daki bazı kişiler sahiplenemedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sürekli Yenişehir Havalimanının uluslararası düzeyde uçuşlara açık tutulması ve uzun mesafeli iç hat seferlerinin buradan yapılması gerektiğini söylüyor. Nedeni, ulaşımı olmayan kentlerin, ne kadar değerli olursa olsun, ne turizm ne de ekonomik yönden gelişmesinin arzu edilen düzeyde olmayacağının bütün dünyada kabul görmesi.
Bursa’nın pek çok meziyeti var. Tarihi var, turizmi için sıcak kaplıca suları var. Kültür mirası var. Doğal güzellikleri var. Gölleri var, denizi var. Ama maalesef, bu güzellikler bir türlü ekonomik değer haline dönüştürülmüyor. Karşımıza hep ulaşım sıkıntısı çıkıyor.
Yenişehir Havalimanı konusunda pek çok deneme yapıldı. Sonrasında uçak şirketleri yolcu yokluğu sahanesiyle seferleri iptal etti.
Bu kez, Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu olan Anadolu Jet, Yenişehir Havalimanından Erzurum ve Trabzon’a uçuşları başlattı.
Umutlarımız tekrar yeşermeye başladı. Çünkü, Bursa, nüfus yoğunluğunun yanı sıra doğu ve karadeniz illerinden aldığı göçlerle demografik yapısı oluşan bir kent. Balkanlardan aldığı göçlerle demografik yapısı oluşon şehir. Bunun için ulaşım çok önemli. Bilhassa, hava ulaşımı.
Anadolu Jet, Salı günü Bursa’dan yeniden havalanmaya başladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum’dan bindiği uçakla beraberinde, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile beraber Yenişehir’e geldi. İlk sefer böyle gerçekleşti.

Güçlü Bursa’nın Güçlü Türkiye’nin oluşmasında katkı sağladığını ifade eden Altepe, “Daha da gelişmek ve güçlü olmak için bu seferlerin başlaması gerekiyordu ve başladı. Bugün başlayan bu seferler bizim için çok önemli. Şu anda bizim yapmamız gereken, başlatılan seferlere sahip çıkmak. Uçakları doldurmak. Eğer bu uçakları doldurursak, yeni sefer hakkı isteme hakkımız doğar. Yeni destinasyonlar talep edilir. Biz, Büyükşehir Belediyesi, valilik, ticaret ve sanayi odası, borsa olarak bu seferlerin sonuna kadar arkasındayız. Sürdürülebilir olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Arınç: Hayırlı uğurlu olsun

Törene katılan Bülent Arınç, memleketinde böyle bir hizmetin başlamasından son derece gurur duyduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, başlatılan seferlerle Trabzon ve Erzurum’un sahipsiz kalmadığını ifade ederek,yıllar önce anlatılan bir olayı hatırlattı. “Erzurum eksi 45’i de görmüş. Herkes şikayet ediyormuş, bu kadar soğuk olur mu diye. İhtiyar ninenin biri, ´Olur, çünkü Erzurum sahipsiz´ demiş. Erzurum sahipsizdi. Sahibi var şimdi. Sizler, bizler, THY var. Erzurum’a Bursa’dan uçacaksınız. Emsali seferlerimize de inşallah kısa zamanda görelim. Niye Diyarbakır, Van, Muş olmasın. Bunların hepsi olur, siz sahip çıkın yeter. THY bunları yapmak için hazır bekliyor. Niye Balkanlar’da bir Filibe olmasın diye aklıma geliyor. Bunları konuşmanın zamanı geldi. Belki, 7 Hazirana bakacağız. 8’inden sonra bunları daha güzel konuşacağız diye aklıma geliyor. Hayırlı olsun” dedi.
Arınç’ın inceden de olsa uçak seferlerinin başlamasını 7 haziran seçimlerinde oya tekabül etmesini istemesi, törende bulunanların gülüşmesine yol açtı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bu bağlantı. Bursa ve uçtuğumuz şehirlerin ekonomisine ciddi katkılar yapacaktır. Bursa´mızı en kısa zamanda yurtdışına bağlama fırsatını bize doğurur. Anadolujet markasıyla 27 uçakla yaptığımız seferleri yaz itibariyle 38 uçağa çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Vali Münir Karaloğlu ise, Bursa’nın ulaşım sorunlarının çözümlenmesi konusunda yapılan çalışmaların böylesine güzel bir şekilde sonuçlanmasının, kentin ekonomik ve sosyal yaşantısına katkı sağlayacağını söyledi.
Velhasıl kelam, Bursa’nın senelerdir atıl duran Yenişehir Havalimanı semalarında yine uçaklar görünmeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.