SON DAKİKA
Hava Durumu

Ücretler

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2022 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2022 08:58

Özgür Ansiklopedi Vikipedi ücret tarifini ” İşgücünün kullanımı karşılığında ödenen bedeldir. Kurum ve organizasyonlar tarafından çalışanlara ödenen maaşlarprimler ve komisyonlar ücret kapsamına girerler. İktisatta kullanılan iki tür ücret kavramı vardır: parasal ücret ve reel ücret. Parasal ücret işçilerin çalışma karşılığı aldığı para miktarını gösterirken, reel ücret parasal ücret ile ne kadar mal ve hizmet satın alınabileceğini, yani satın alma gücünü belirtir” şeklinde yapmıştır.

2022 yılının son günlerine girerken yeni yıla çalışanlar için ücret belirleme görüşmeleri başlamış bulunmaktadır.İşveren ile çalışanlar arasındaki bu görüşmeyi sendikalar yürütmektedir.2023 yılında asgari ücret şu olacak, bu olacak gibi pek çok rakamlar telaffuz edilmektedir.Şimdi den hayırlı olsun diyelim.

Ocak ayından itibaren enflasyonda düşüş beklentisi sadece bir beklenti olarak kalırsa maaş artışlarının bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum.Yapılan pek çok araştırma ve istatistikler sonucunda 4 kişilik bir ailenin normal geçinmesi için haneye girmesi gereken asgari para hesaplanmıştır.Açlık ve yoksulluk sınırları da bellidir.Hele hele büyükşehirlerde yaşamanın diğer şehirlere kıyasla masrafı daha fazladır.

Cebir dersinin hesap,formül ve metotlarını bilmeseniz bile bir boş kağıda bir aylık eve giren parayı sol tarafa,harcamaları da sağ tarafa alt alta yazarak en basit olan toplama işlemini yapıp, gelen paradan harcamalarınızı çıkartıp iki işlemle hane kasa hesabını tutabilirsiniz. Aylık harcamalarınızdan geriye paranız kalıyor mu,kalmıyor mu?Tüm mesele zaten tam da budur.

Bir asgari ücretlinin yaşam tarzı zaten standart dır.Olur ya hiç hesapta olmayan bazı harcamalar ekstradan çıkarsa işte o zaman ipini ucunu kaçırma durumuyla karşı karşıya gelinecek demektir.

Sabit geliri olan çalışanların durumunu ele alırken mevcut şartları göz önünde bulundurmak,enflasyona yenik düşürmemek,hakkının karşılığını tam vermek gibi pek çok konuları genel olarak düşünmek gerekmektedir. Aldığı ücret daha evine gitmeden yolda eriyorsa o ücret zaten ücret değil karın tokluğuna çalışılmış demektir.

Hafta da en az bir defa ailesiyle birlikte gezmek,yılda bir kere tatile çıkmak lüks olmaktan çıkmalıdır. Zengin ve güçlü ülkemizde çalışanlardan emeklisine her kesimin aldığı ücretler yüz güldürecek cinsinden olmalıdır.

Ekonomik rahata erişen bir çalışan daha mutlu,yüksek motivasyonlu olacak bu durumu daha da verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.