SON DAKİKA
Hava Durumu

Vekil Öztürk soydaşları buluşturdu

Bursa’nın nüfusunun yüzde 65’ine tekabül eden bir göç ile birlikte yaşıyoruz. Ülkemizdeki 81 ilden 80’inden göç alan Bursa, yurt dışından da belirlenen rakamlara göre 130 ayrı ülkeden göçmenlerin yaşadığı saygın bir şehir. Senelerce Osmanlı’ya

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Bursa’nın nüfusunun yüzde 65’ine tekabül eden bir göç ile birlikte yaşıyoruz. Ülkemizdeki 81 ilden 80’inden göç alan Bursa, yurt dışından da belirlenen rakamlara göre 130 ayrı ülkeden göçmenlerin yaşadığı saygın bir şehir.

Senelerce Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa, şimdi de Türkiye’nin en büyük göçmen kenti. Tabi, göçmenlerin çoğu balkanlardan gelmiş. Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna-Hersek başta olmak üzere pek çok Balkan ülkesi kökenli vatandaşlarımızla iç içe yaşıyoruz.

AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Öztürk, göçmen kökenli bir vekil. Bulgaristan’da dünyaya gelmiş. Daha sonra Bursa’ya göç etmiş ailesi. Kendisi bürokrat kökenli. Benim Mustafa Öztürk ile tanışmam, Setbaşı Telefon Müdürlüğü binasında, o sıralarda müdür yardımcısı olan okul arkadaşım Salih Cüce’nin makamında oldu.

Daha sonra görüşmelerimiz devam etti. Bursa’da PTT’ye, Telefon müdürlüğüne işi düşüpte yapmadığı kimse yoktur. Bu nedenle Telefon müdürlüğü camiasında kendisine “olmazları olduran müdür” sıfatı bile takılmıştı.

Mustafa Öztürk, Türkiye – Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı. Yani, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sıkıntıların aşılmasında, Bulgaristan’daki parlamenterle işbirliği yaparak sorunların siyasi açıdan ve kolayca çözüme kavuşturulması için çalışıyor.

Öztürk, geçtiğimiz cumartesi sabahı Marmara ve Ege bölgesinde bulunan soydaş dernekleri temsilcilerini Bursa’da biraraya getirdi. Edirne’den, Kırklareli’den Kocaeli’den İzmit’ten, İstanbul’dan, İzmir’den, Çanakkale’den, Manisa’dan, Balıkesir’den sivil toplum temsilcileri biraraya geldi. Bu toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da katıldı.

Vekil Öztürk, parlamenter olarak dört yıl içinde yapılan çalışmaları satır başlarıyla açıkladı. Anlattı. Ata sporu yağlı güreşlerden, sünnet cemiyetlerine, Kuran okuma şenliklerine, dostluk ve akrabalık köprülerinin yeniden kurulmasına kadar pek çok hizmeti anlattı. En önemlisi ise, Bulgaristan’da emekli iken vefat eden bir soydaşımızın ailesinin Türkiye’ye geldikten sonra kesilen maaşının tekrar bağlanması için gerekli kanunun çıkarılması.

Zaten, toplantıya katılan sivil toplum temsilcileri de geçmiş dönemlere oranla Mustafa Öztürk’ün başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları ve Türkiye ile Bulgaristan arasındaki bozular ilişkilerin yeniden onarılmasını gündeme getirilip teşekkür etmesiydi.

Mustafa Öztürk, 2011 seçimleri öncesinde milletvekili aday listesi açıklandıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir diyalogu anlattı. “Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde vekil sıralaması açıklandı. Ben ve 14. Sıradaki arkadaşım Sadettin Cangül ile Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, sayın Erdoğan ile başbaka kaldık. Liderimiz benim ellerimi tutup, Bursa’ya gittiğinde soydaşlarla buluş. Onların dertlerini dinle. Sıkıntıları anla. Dedi. Seçimden sonra da beni Türkiye-Bulgaristan Dostluk Grubunun başına getirdi. Balkanlar AK Parti için bir medeniyet projesidir. Balkanlara hizmet etmek benim için vefa borcudur.” Diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisinin de göçmen olduğunu belirterek, “elimizdeki bütün imkanları, halkımızında destekleriyle Ata topraklarımız, Balkanlar için orada yaşayan soydaşlarımız için kullanıyoruz. Kullanmaya devam edeceğiz. Osmangazi belediyesi olarak bizler sadece Balkanlardaki Türk kökenli soydaşlarımıza değil, Bulgaristan’da yaşayan ve Bulgar kökenli vatandaşlarımızın mağdur olduğu doğal olaylarda sel baskınlarında bile yardımcı oluyoruz” dedi.

Bursa milletvekili Mustafa Öztürk tarafından Balkanların Fatihi olarak sıfatlandırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı olarak ve Büyükşehir Belediyesi olarak Balkan ülkelerinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Okul kitaplarından cami onarımlarına, sünnet cemiyetlerinden kültürel şenliklere, festivallere kadar Balkanlardaki her etkinlikte Bursa’nın var olduğunu hatırlatan Altepe, “Belediye başkanı olduktan sonra balkan ülkelerinden tebrikler geldi. Ziyaretler başladı. Pek çok vatandaşlarımız yardım talebinde bulundu. Bizlerde gidip oraları gördük. Nelerin eksik olduğunu belirledik. Elimizden gelen her türlü yardıma başladık. Bugün, Balkanlardan ve özellikle köylerden bile yardım talepleri geliyor. Ekonomik sıkıntı içindeki pek çok balkan ülkesinin yöneticileri vatandaşlarına “Bursa’da balkan kökenli belediye var. Gidin sizin sorununuzu o çözer “ diye konuşup, onları bizlere gönderiyorlar” şeklinde konuştu.

Bursa’daki balkan buluşması, birbirlerine hasret olan pek çok kişiyi biraraya getirdi. Bunun için Milletvekili Mustafa Öztürk’ü tebrik etmek lazım. Bu toplantı birde değişik söylem ve dedikodulara cevap verdi. “Bürokrasiden geldi, tabanı yok” denilen bazı kişilerin yaptıkları çalışmalar ve özverili hizmetleriyle halkın gönlünde yer ettiğini ve nasıl bir tabana sahip olduğunun işaretlerini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.