SON DAKİKA
Hava Durumu

Vekiller “asillerin” yanına dönecek…

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2022 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 07:14

Ne zaman ülke seçin satına girse,ne zaman Bursa’da seçim konuşulacak olsa,ne zaman birileri adaylık için kolları sıvasa,ne zaman polemikler tavan yapsa aklıma hem o ilginç hikaye gelir.

Fırsatınız olursa sizde gittiğinizde Gemlik,Mudanya yada Kurşunlu sahilinden dikkatlice denize doğru bakın.Özellikle akşam üzeri denizin çırpıntılı, kabarık, dalgalı olduğu bir gün. Dalgalardan her biri, kıyıya vuracak olmanın arzusu ve isteği ile göğe doğru yükseliyor ve bambaşka bir görüntü oluşuyor. Kıyıya vuran dalgalar bir süre sonra “sessizce” aslına dönüyor.

Bu şehir de yapılan haksızlıkları olumsuzlukları dile getirirken aslında sorumluların sergilediği,sorumsuzluğa dikkat çekmek istemiştim..

Ben ne zaman, göbeğini kaşıyarak tartıla tartıla Bursa sokaklarında yürüyen bir yönetici görsem yıllar önce bir arkadaşımın anlattığı o hikâye zihnimde karargâh kurar. Ne zaman seçen ile seçilen ilişkisini düşünsem, hep o benzetme gelir aklıma.

Her şey “asıl” üzerinde şekillenir.

Su, bilinir ki içine konulduğu kabın şeklini alır. “Asıl” olan, öfkeli kabarık dalgaların aslına nasıl döndüğünü görüp sağlıklı analiz yapmaktır.Bazılarının aksine bazıları bunu başaramamıştır…

Bakın;bazı vekiller 7 ay sonra asillerin yanına dönecek..

Şu parti yada bu parti ekseninde bakmanın doğru olduğunu düşünmüyorum… Esas olan asiller tarafından TBMM gönderilen vekillerin bu süreçte ortaya koydukları performans.

Kim ne kadar vatandaşın sorununa çözüm noktasında caba sarf etti. Kim bu kentin dertleriyle dertlen di.Muhalefetten vazgeçtim…Bursa’yı 11 Milletvekiliyle temsil eden iktidar Partisinin bazı milletvekillerini sokaklarda bile görmedik …Vatandaş tanımıyor bile..Kasaba siyaseti anlayışı ile metropol bir şehirde o bilinci taşımayanların gerçekten işi zor olacak.

Şunu ifade etmek istiyorum:

Haziran 2023’de yapılacak seçimlerde yeniden aday olmayı hayal eden vekiller, sanırım vatandaşın vekaleti geri alabilecek güce sahip olduğun bilincini taşıyordur.

Sonuç olarak,

Seçilmişler güç aldığı halkının numunesidir.

Dolayısıyla bugüne kadar ortaya koydukları performans, sergiledikleri tavırlar asıl güç olan halkın temsilcisi olduklarını unutanların sanırım bu dönem sıkıntıya girecektir.

Dalga misali bugüne kadar farklı görüntü veren seçilmişlerin hamurunda millet vardır…Bugüne kadar bu bilinci taşıyanlar başarılı olmuştur…Önümüzdeki dönem de söyleyecek sözleri vardır…

Ya diğerleri..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.