SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Türkiye’nin kilidi

Ülkemizde şimdiye kadar alışık olmadığımız bir cumhurbaşkanı profili ile karşı karşıya kaldık. Aslında, şaşırmak yerine sevinmek gerekir diye düşünüyorum. Şöyle ki, eski cumhurbaşkanları için medya olarak bizler çeşitli sıfatlar ürettik. Örne?

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Ülkemizde şimdiye kadar alışık olmadığımız bir cumhurbaşkanı profili ile karşı karşıya kaldık. Aslında, şaşırmak yerine sevinmek gerekir diye düşünüyorum.

Şöyle ki, eski cumhurbaşkanları için medya olarak bizler çeşitli sıfatlar ürettik. Örneğin, 12 eylül 1980 yasaklarının kalkmasından sonra Doğru Yol Partisi’ne genel başkan seçilen Süleyman Demirel, Kenan Evren için “Çankaya sakini”^sıfatını kullandı. Sonra Çankaya’ya çıkan Turgut Özal için de “Çankaya Noteri” sıfatını yakıştırdı. Özal sonrası kendisi çıktı Çankaya’ya. Sonra da “burası oturulup istirahat edilecek yer değil” sözleriyle Türkiye gezilerini yaptı. Halktan kopmadı.

Şimdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt gezilerini eleştiren muhalefet, o dönemleri unutmuş gibi hareket ediyor.

Bursa, dün olağandışı günlerden birini daha yaşadı.

Halk olarak, geçen hafta yaşadığımız lodos nedeniyle çektiğimiz ulaşım sıkıntısının izlerini üzerimizden atamadan, dün de cumhurbaşkanının miting düzenlediği Atatürk Caddesi başta olmak üzere çevre yollarının trafiğe kapatılması nedeniyle epey sıkıntı çektik. Hatta, camiye gelip giden yaşlılar bile bu işten dert yandılar.

Cuma Namazı sonrasında meydanda toplanan vatandaşlarımıza baktığımızda ise memnun olanların sayısının ekseriyette olduğunu gördük.

Bursa’da yapılan resmi açıklamaya göre toplam maliyetleri 373 milyon lira olan toplam 155 yatırım hizmete açıldı cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından.

Erdoğan Bursa’ya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte geldi. İzmir milletvekili ve cumhurbaşkanlığı danışmanı Binali Yıldırım’da kendilerine eşlik etti.

Yapılan hizmetler, kesilen kurdeleler bir kenara bizler Erdoğan’ın halka hitap ederken kürsüde neler söyleyeceğini, ne gibi mesajlar vereceğini merak ediyorduk.

Bursa’nın Atatürk Caddesi’nde 1982 yılından bu yana ilk kez halk toplantısı yapıldı. Açık hava mitingi yapıldı. 82 mitinginde, dönemin devlet başkanı Kenan Evren yeni anayasa için halktan destek istemişti.

Aradan geçen 33 yıl sonra, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı caddenin bir başka yerinde, deyim yerinde ise tam ortasında halk toplantısı yaptı ve 7 haziran seçimlerinde, yeni anayasa yapacak güçte siyasi destek için 400 milletvekili verilmesini istedi.

Bu detayları, halkın miting alanı ile ilgili ulaşım sıkıntılarını bir kenara bırakıp, gayeye geçtiğimizde, cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’dan gayet memnun ve neşeli ayrıldı.

Açık hava mitinginde kürsüye önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çıktı. Yapılan hizmetleri anlattı. Bursa’nın dünya kenti, ticaret kenti, sanayi şehri ve turizm şehri olabilmesi için tarım şehri olabilmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sonra, vali Münir Karaloğlu, cumhurbaşkanı ve bakanlara hoş geldiniz dedi.

Sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik söz aldı. Yeni Türkiye yolunda hükümet olarak yaptıkları çalışmaları ve 2023 hedeflerini anlattı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yeni Türkiye hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini söyledi.

Saat 14.47’de cumhurbaşkanı kürsüye geldi. “Hünkarlar şehri Bursa” diyerek, Bursa’da kabirleri bulunan 6 padişahın ismini saydı. Lodos nedeniyle yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı ve yaralananları unutmadı. Yaraların AFAD kanalıyla sarılacağını duyurdu.

Sonra, güncel konularla ilgili konuşmaya devam etti.

“Birileri bazı şeyler söylüyorlar. Kim ne derse desin, biz bu milletin hizmetindeyiz. İnandık, azmettik, dedik ki; bu millet bunları yapmaya müktedirdir. Nasıl, ecladımız Fatih Sultan Mehmet karadan gemileri yürüttü ise, bizde denizin altından tünel yapıp karayolunu, arabaları buradan geçireceğiz dedik. Tünel yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanının Bursa ile ilgili mesajları gayet açık ve netti.

“Bursa’yı modern ve çok daha ileri, çağdaş bir hale getirmeye devam ediyoruz. Bu topraklar bir cihan devletinin doğduğu topraklardır. Asya’dan Avrupa’nın derinlerine kadar ulaşan o muhteşem tablonun anahtarı Bursa’dır. Bursa bizim yoldaşımızdır. Yüzde 55 oyla cumhurbaşkanlığında en fazla destek olan Bursa’ya teşekkürler.

Nasıl geçmişte Avrupa’nın kilidini Bursa açmış ise, bugünde Yeni Türkiye’nin kilidini Bursa açacaktır. Bursa bizim için çok önemli. İstiklal Savaşı’nda Bursa işgal edilince TBMM kürsüsüne kara örtü serildi. Türkiye yasa boğuldu. İşgal bitince kara örtü indirildi. Biz, ülkemiz ve milletimiz için bir daha o kara günleri yaşamamak için çalışıyoruz.”

Cumhurbaşkanının 7 haziran seçimleri öncesinde halktan istediği en önemli konu ise 400 milletvekili oldu.

Erdoğan, “Çözüm süreci devam etsin, başkanlık sistemi gelsin, dünyanın ilk 10 ekonomik gücü olalım, Yeni Türkiye için yeni anayasa için 400 milletvekili gerekiyor. Ki, iktidarda olan parti gümbür gümbür bu istekleri gerçekleştirebilsin.”

Erdoğan’ın Bursa’nın tam kalbinde düzenlediği meydan mitinginde verdiği mesajlar, halk tarafından kesin ve net olarak anlaşıldı. Çünkü, meydandaki halk, özellikle gençler, cumhurbaşkanının söylemlerine sloganlarla karşılık verdiler.

Erdoğan’ın Bursa’dan ayrılırken söylediği; “çalışacağız. Tevekkül edeceğiz. Evvel Allah başaracağız…” sözleri, tarih sayfalarına yazıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.