SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeniden aday olacaklar Tarihi iyi okumalıdır…

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2022 06:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2022 06:40

Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi arenada sorgulamalar başladı. Cumhurbaşkanı ile birlikte milletin vekilleri yeniden seçilecek.

Nüfusu 3,5 milyona yaklaşan Bursa’da seçmenin Ak Partiyi tercih etmesinde etkili olan nedenleri her açıdan açıdan incelemek durumundayız.

Her defasında fedakarlık yapan bu millet için önceliklerin neler olduğunu siyasi otoritenin iyi analiz etmesi lazım. Bu şehirde siyaset yapanların ve yapılacak seçimlerde milletten ilgi bekleyenlerin tarihi süreci yeniden okumaları gerekir.

Bana göre siyasette “bana ne beni ilgilendirmez” ifadeleri seçilerek iş başına gelenlerin lügatlerinden çıkaracakları iki kelime olmalıydı…

Bursa’da halkın büyük desteğini alan Ak Partiye olan bu desteğin artması yada kesilmesi, daha öncede ifade ettiğim gibi,yönetim kadrolarında bulunan insanların atacağı adımlara bağlı olduğunu sanırım hatırlatmaya bile gerek yok.

Milletvekilleri ve Belediye başkanları başta olmak üzere Ak Parti yönetim kadrolarında bulunanların bu saatten sonraki hareket tarzları, önümüzdeki seçimlerde mutlaka etkili olacaktır.

Ve…

Halkın büyük çoğunluğunun teveccühüne mazhar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen destek bu süreçte milletvekilliğine aday olacakların hareket tarzlarına bağlı olarak da şekillenecektir.

Peki, bu sonuç hangi şartlarda oluşur?

Bursa’da yaşayan ve bizzat sandığa giderek oy verip Ak Partiyi yerelde ve genelde iktidara taşıyan vatandaşın sesi kısılmaya başladığında yada “mağdur” vatandaşın sesine kulak kapatılırsa sorun başlamış demektir.

Bunun işaretlerini alıyoruz..

Özellikle gündeme taşınan sorunların çözümü noktasındaki “duyarsızlık” bunun en bariz örneği olarak karşımızda duruyor..

Seçim öncesi Ak Partiye yönelik karalama kampanyalarının parçası haline gelen olaylara karşı sessizlik “Müdahale etmeme anlayışı” sorunun başlangıcını oluşturuyor..

Ak Parti’nin kurulmasında milletin ilgisini çeken en önemli nedenlerin başında “adil olma”, “milli ve manevi değerlere saygı, dürüstlük, şeffaflık, işi ehline verme, devlet malını koruma gibi hususlar dı.”

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği “Aile yapısı korunacak” açıklamalarına halk tarafından verilen destek..

Buna rağmen,tereddütler artmaya başladı..

Ne yazık ki,ard arda gündeme getirerek çözüm noktasında “Müdahale eldir mi?” dediğimiz konular bile görmezden geliniyor.En son Aile ve Sosyal hizmetler  İl Müdürlüğü “Hukuk bürosunun”  uygulamalarını gündeme taşıyıp çağrı yapmıştım…Bilgi ve belgeler elimizde buyurun size de verelim” demiştik…

Kimin umurunda…

Yukarıda Ak Partinin ilkelerinden bahsettim. “Bu ilkeler korunarak güncel tutulmalı.Ak Partiye yapılmak istenen Suikast girişimlerinin önüne geçilmeli.” anlayışına kim destek verdi.

Kamuda görev yapan hukukçuların kim yada kimler olduğundan çok,kimin kime hizmet ettiğinin  araştırılarak ortaya çıkarılmasının siyaseten bir önemi yok mudur?

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın bireysel gayretlerini alkışlamamız sorunları kökten çözer mi?

Milli Eğitimden,Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğünden,en son olarak Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Hukuk bürosunun ortaya konulan  uygulamalar..

Kimin umurunda?

Başkanlık divanında görevlendirilen zatı muhteremler koltuk rehavetine kapılmış olacak ki, sakıncalı olduğu için yazamadığımız o belgeleri isteme zahmetinde bile bulunmadılar.

Oysa görüşme talebinde bulunup,ortadan kaybolan hanımefendiye teslim edeceğimiz dosya ne Uludağ’daki alengirli işleri içeren bir dosya nede ihale dosyasıydı.Dosya tamamen kendisinin de yakından tanıdığı  mağdur bir vatandaş üzerinden Ak Parti’ye seçim üzeri yapılmak istenen “suikast” girişimi ile ilgiliydi…

Unutulmamalıdır ki;

Vatandaşın teveccühü bundan sonraki süreçte,atılacak adımlarla ilintili olacağı gibi Ak Partiye de bir faturası olacaktır.

Bu nedenle bugün Bursa’yı yöneten siyasi otoritenin kısır çekişmelerden uzaklaşarak, önceki dönemleri çok iyi tahlil etmeleri kendi faydalarına olacaktır.

Zihinlerinde kin ve nefret taşıyanlar,milletin parasıyla kumpasçılara alan açmaya çalışanlara kim göz yumuyorsa sorumludur.

Vebal altındadır..

Unutmayın Millet bunun hesabını sorar..

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.