SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Bilmecesi

Türk Standartları Enstitüsü tarafından Bursa’nın Yenişehir ilçesine yapılması planlanan otomotiv test merkezi ile ilgili iddialara hergün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve CHP Bursa Milletvekil

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Türk Standartları Enstitüsü tarafından Bursa’nın Yenişehir ilçesine yapılması planlanan otomotiv test merkezi ile ilgili iddialara hergün bir yenisi daha ekleniyor.

Son olarak AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz yaptıkları açıklamalarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın TSE’nin Yenişehir’e yapmayı planladığı oto test merkezinden vazgeçtiğini söyleyerek yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Harareti gittikçe artan Yenişehir konusunda bir açıklamada Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi’den geldi.

Çelebi, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün açıklamalarının aksine oto test merkezinin Yenişehir’e yapılacağını sadece yerin değiştiği iddiasında bulundu. Resmi kurumların bir açıklama yapmadığını belirten Erdal Çelebi, Yenişehir’in yatırımlar için halen uygun bir bölge olduğunu ve oraya yatırım yapan vatandaşların endişeye kapılmamasını söyledi.

İşin açıkçası Yenişehir konusu daha çok götürür Bursa’da. Son yıllarda havaalanı konusunda bir türlü verim alınamayan Yenişehir’in son umudu şüphesiz Otomotiv Test merkezi…

Hal böyle olunca hem bölge halkı hem de oraya yatırım yapanlar en ufak bir iddiada bile ortalığı ayağa kaldırabiliyor. Aslına bakarsanız haksız da sayılmaz. Çok geniş bir coğrafi alana sahip, konumu itibariyle de gelecek vadeden bir bölgede yer sahibi olanlar artık sabit mülklerin dinamik hale gelerek para kazanmasını istiyorlar.

Fakat bu beklentilerini ve yatırımlarını yönlendirme konusunda ciddi bir hataları var.Ekonomi de tek bir alternatif üzerinden gelir beklemek yatırımcı için en riskli seçenektir. Tüm enerjiyi ve birikimi tek bir kanala yönlendiren yatırımcının olası bir negatif durumda kaybettiği zaman, yatırım getirisi ve sosyo-dinamik kaybı ona büyük bir zarar olarak geri döner. Telafi etmek içinde ciddi bir süre ve özsermaye gerektirir.

Burada büyük iş Yenişehir Belediyesi’ne düşüyor…

Yenişehir Belediyesi eğer Yenişehir’i ayağa kaldırmak istiyorsa alternatif projeler üretmeli ve bu projeler ile bölgenin değerini yükseltmelidir. Ancak ne yazık ki Yenişehir Belediyesi’nden bu güne kadar herhangi bir açıklama da gelmedi. Umuyoruz ki kısa zamanda konunun en önemli muhatabı olan Yenişehir Belediyesi’de bu konuda bir açıklama yapar ve herkesi bilgilendirir.

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN “HER EVDEN BİR BATTANİYE”

Soğuk günlerin iyice hissedildiği günlerde Yıldırım Belediyesi örnek bir kampanya başlattı.

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kent Konseyi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Yıldırım Muhtarlar Derneği tarafından başlatılan ‘İhtiyaç Sahibi Ailelere Battaniye Yardımı’ projesi ile soğuk kış aylarında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılacak.

Yıldırım’da yeni bir dönemi başlatarak dikkatleri üzerine çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Her evden bir battaniye” projesiyle de birçok ihtiyaç sahibine ulaşarak önemli bir işe imza atmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.