SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da çok şey değişiyor..

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2021 10:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2021 10:20

Yurdun dört bir yanından yıllarca göç alan ve çarpık yapılaşmanın merkezi durumunda gösterilen Yıldırım’ın şu günlerde çehresi iyiden iyiye değişiyor.

Bu değişimi Başkan Oktay Yılmaz’ın seçim döneminde Yıldırım’a yönelik vaatlerini yerine getirmesine bağlasak da,kararlı duruşun önemini göz ardı edemeyiz…

İlçenin birikmiş sorunları Parti ile Belediye arasında sağlanan diyalog ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile uyumlu çalışma sonuç vermeye başladı Yıldırım’da.

Diğer bir ifade ile “Yıldırım’da çok şey değişiyor”

İptal edilen planların hayata geçirilmesi,binlerce atıl durumdaki boş alanların park ve bahçelere dönüştürülmesiyle bu noktada “Yıldırımın makus talihi değişiyor” ifadelerini kullanmak sanırım yanlış olmaz.

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için alınan katı tedbirlerin ardından “Kentsel dönüşüme” hız verilmesinde Başkan Oktay Yılmaz’ın verdiği mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

700 bin nüfuslu ilçede puslu hava yaratmak için karamsarlık ponpalayan insanların aksine,Pandemi döneminde bile vatandaşa yaptığı yardımlarla yanında olmayı başarabilen,binlerce ton asfalt dökerek yolları yenileyen bir yönetimin çabasını görmemek halk tarafından nankörlük olarak değerlendirilir.

Gelecek kuşaklara, refah seviyesi daha yüksek yaşanılabilir bir Yıldırım  bırakmak için mücadele veren insanlar,aslında birilerine de örnek olacaktır.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bugün bunu yapıyor.

Göreve geldiği günden itibaren Belediyede sağladığı mali disiplinin ardından kolları sıvayan Başkan Yılmaz,tüm salvolara rağmen,kendisini o makama oturtan insanlara verdiği “sözleri” yerine getirmenin gayreti içinde..

Bunu yaptığı açıklamalarla değil,ortaya koyduğu başarılı çalışmalarda görmek mümkün.

Şunu ifade etmek istiyorum…

Yıldırım’da onca gayreti,çalışmaları gölgelemek isteyen zihniyetin ortaya koyduğu tavır birer ibret vesikası olarak hafızalarda yerini alacaktır.

Sonuç olarak “Çamur siyasetinin” Yıldırım’da yaşama şansı kalmamıştır.

Onca Deccala rağmen,Yıldırım’da ortaya konulan performans,atılan adımlar,kararlı mücadele sayesinde birilerinin beklentileri boşa çıkmış,kazanan ve kazanmaya devam eden yine Yıldırım olmuştur.

Esasında halk,siyasetle uğraşan insanları bugüne kadar hep hizmet adamı olarak görmeyi arzulamıştır.O nedenle insanların geçmişinden çok bugün içinde bulundukları konumu, hal hareketlerini,yaptığı çalışmaları irdelemenin bulunduğu il yada İlçeye katkı koyacağını düşünür.

Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen uğradığı hezimeti içine sindiremeyen muhalefetin,ortaya sürdüğü aparatlarla,el birliği yaparcasına “haksız eleştirilerde” bulunmasının vatandaş nazarında bir karşılığı olmayacaktır.Yapılan son anketlerde bunu ortaya koyuyor.

Bizler bile ,bu kentin geleceğinin önemi anlamında zaman zaman yazdığımız  toplumsal içerikli yazılarda illaki belli bir sonuca odaklanmayız.

Bu kentin geleceğine nasıl bir katkı koyarız düşüncesi,yazılarımızda ana temayı oluşturur.

Dünde böyle yapıyorduk..

Bugün de…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.