SON DAKİKA
Hava Durumu

YUNANİSTAN’A TURİST GİTMEK : BİR TURİST BİR BOMBA

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2022 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 08:55

Her ülkeden bir başka ülkeye turistlik seyahatler yapılması kadar normal bir şey yok, bu geziler Covid döneminde bile azalsa da bitmedi. Çünkü insanlar gezmek ve görmek istiyor bu gayet doğal ancak nereye gideceğimizi ve gittiğimiz yerin bize kazandırdıkları ile kaybettirdiklerini de iyi idrak etmemiz gerekiyor.

Tüm dünya ülkemizi cennet gibi tasvir ederken, her bir köşesi ayrı bir güzel ve mutlaka görülmeli derken, ülkemiz vatandaşlarında ise cennet yurdumun her köşesini gezmek yerine yurtdışına çıkmak gibi bir heves var.

Bu hevesin en talihsiz seçimi ise Yunanistan’a yapılan turistik geziler. Gerek Ege kıyısında bulunan belli limanlardan günübirlik turlar gerekse de vize ile uzun süreli seyahatler. Örneğin Türkiye’den Yunanistan’a 2019 yılında 1.100.000 Kişi, 2021 yılında 1.150.000 kişi ve 2022 yılı 10 ayında 970.000 kişi seyahat etmiştir. Bu turistik seyahatler de ise en az 400 milyon Euro Türk turistler tarafından Yunanistan’a turizm geliri kazandırıldı. Bu harcama ile Yunanistan’a en çok giden 6.ülke vatandaşı Türkler olurken, kişi başı en fazla para harcayan turist gurubu ise yine Türk turistler oldu.

Bu harcamalar ise zor durumda olan Yunan ekonomisine ilaç gibi geldi. Cari açık ve GSMH ya büyük katkı sağladı.

Sadece bukadar mı? Tabiki hayır. Son yıllarda hızla silahlanan Ege Denizinde kıta sahanlığını 12mile çıkararak Ege Denizini Yunan gölü haline getirme çabaları, Ege adalarını hızla silahlandırması, Doğu Akdenizde gaz-petrol sahaları kurması, Batı Trakya dahil Türkiye için kritik noktalara 9 adet ABD üssü kurulmasına izin verilmesi ve daha bir çok Türkiye karşıtı propaganda devam ederken…bizim bu düşmanca tavırlara kaynak yaratmamız akıllıca bir tutum mu sizce. Tabiki hayır ama maalesef Yunanistan’a giden her bir T.C. vatandaşı bilerek veya bilmeyerek bu durumlara çanak tutuyor ve kaynak yaratıyor.

Bakın tüm AB ülkeleri Türk vatandaşlarına vize zorluğu çıkarırken, sadece Yunanistan vize vermekte sorun çıkarmıyor. Sizce bu bizi çok sevdiklerinden mi? Yoksa bizim vatandaşlarımızın Yunanistan’a kazandırdığı Eurolara ihtiyaçları olduğu içinmi?

Milliyetçilik denince mangalda kül bırakmayan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Milliyetçilik sadece savaş zamanında olmaz, akıllıca hareket edip her durumda Miili menfaatleri gözetmektir Milliyetçilik…

Deniz ise en güzel denizler ülkemizde, güzel oteller ise en iyileri bizim ülkemizde, amacınız gastronomi ise ülkemizin üzerine yok, dağ ise en güzelleri bizde, kayak tesisleri ise bizde de var, tarihi eser ise 7 harikanın ikisi Anadolu coğrafyasında…

O halde Yunanistan’a seyahat konusunu yeniden değerlendirmenizi ve gezmek-görmek istiyorsanız şu cennet vatanımın güzel beldelerini keşfetmenizi ve ülke ekonomimize kazandırmanızı rica ediyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.