SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüz yüze

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2022 09:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2022 09:32

2023 yılında yapılacak seçime şunun şurasında aylar kaldı. Umulur ki kazasız belasız atlatılır.

Her seçim atmosferi Bursa da renkli görüntülere sahne olmuştur.Etkinlikler,mitingler,açılışlara katılmalar,ziyaretler vs. gibi bir takım seçime ait olan propagandalar yapılmaktadır.

Halk ile siyasetçiler seçim zamanında daha sık içli dışlı olur ve seçim bittikten sonra siyasetçilerin yoğun gündemleri dolayısıyla o sık sık görüşmeler biraz mesafeye yer bırakır.Her ne kadar siyasetçiler “her zaman halk ile beraberiz” dese de bazen oluyor ki bir sorunu olan vatandaş “siyasetçiye ulaşamıyorum ki derdimi anlatayım “gibi sitemleri duymuyor da değiliz.

Bu günlerde hemen hemen her siyasi parti seçim çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Ak Parti Bursa İl yönetimi de “Yüz yüze 100 gün” tanıtımı ile geçenlerde seçim startını vermişti.Kentin tüm ilçeleri,mahalleleri ve sokakları dahilinde  gezilmedik yer,çalınmadık kapı bırakılmayacak, vatandaşların talepleri alınıp en kısa süre zarfında geri dönüş yapılacak… İşte bu slogan ile yollara düşmüş bulunmaktadırlar.

Halkla iç içe olmak,vatandaşa yanındayız,sizleri dinliyorum,eleştiriye açığız,derdini çözeceğiz hatta sorun varsa o sorunu da ortadan kaldıracağız demektir.

Bir kişinin belediye’ye, parti il/ilçe binasına yılda kaç defa yolu düşer? İnanın vatandaşın buralara fazla yolu düştüğünü sanmıyorum.Oldu ki yolu düştü “amca şu numarayı ara yada bu işlemler internet üzerinden e-devlet sisteminden yapılacak,bu sıcakta buralara gelmenize de gerek yoktu bey amca ” diyerek çay ,su ikram edilip  yolcu edilecektir.Çünkü internet çağında manuel sistem hemen hemen ortadan kalktı.Artık şikayet /istek ve talepler internet ortamından yapılıyor. Eee o zaman vatandaş o binalara gitmediklerine göre yönetici ve idarecilerin vatandaşın ayağına gitmelidir.Bu günlerde tam da öyle de yapılıyor.Teknoloji bizi birbirimizden uzaklaştırdı ama biz buna yenik düşmüyoruz, mesajı veriliyor.

En iyi iletişim yüz yüze olan iletişimdir.Bazen konuşurken insanların gözlerine bakıp yalan söyleyip söylemediğini bile anlarsınız.

Vatandaşın derdi tabi ki de olur, bu gayet doğaldır. İdareci bunu çözecektir.Çözsün diye o koltuklarda oturuyorlar.Vatandaş yeri gelir şikayet de edecektir ve yönetici bu şikayeti değerlendirecektir.Vatandaş hesap soracaktır ve idareci “ben hesap vermem” dememelidir.Vatandaşla göz teması kurmak için göz hizasına eğilmeli ve üstten bakılmamalıdır.Yöneticinin arka planı ,gizli ajandası olmamalı halka hizmet etmeyi kendisine şiar etmelidir.Yalandan ziyarette bulunulmamalı,samimi ve içten davranış sergilenmelidir.Hep tecrübe olmuştur ki bu milletin feraseti vardır.Siyasetçinin kapıdan içeri girişinden,el sıkışından,konuşma ve oturma adabından,kapıdan çıkışından,giyim ve kuşamından vatandaş notunu verir siz hiç merak etmeyiniz.

Bizler tüm gün dışarıda,toplu taşıma araçlarında,çarşı,pazarda dolaşıyoruz.Toplumun ruh halini,psikolojisini ve davranış biçimlerinin gözlemliyoruz.Her çeşit sektör temsilcisiyle konuşuyoruz.Konu siyaset,spor,ekonomi derken  en sonunda Bursa da bu güne kadar neler yapıldı/yapılmadı ya geliyor.

Bursa da yapılanların sayısı yapılmayanların sayısından fazla mı/ az mı? Seçmen buna göre karar verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.