SON DAKİKA
Hava Durumu

1000 günün ardından….

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2020 10:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 10:18

Ülkeyi ve Bursa’yı etkisi altına alan Pandemi sürecinde hayatı kolaylaştırmak ve kenti yaşanabilir kılmak için  Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan mücadele devam ediyor.
Umut önemlidir.
Kararlı olmak önemlidir…
Her şeyden önemlisi,inanmaktır..
İnanan insan mutlaka başaracaktır…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,önceki gün düzenlenen toplantıda göreve gelmesinin ardından geçen 1000 günde hayata geçirdikleri projeleri, kamuoyu ile paylaştı.
İşte toplumun huzuruna çıkmak böyle bir şey..
Yönetici iseniz,yaptığınız yada yapacaklarınız varsa çıkarsınız anlatırsınız..
Korona virüsün insanları tehdit etmeye devam ettiği bir dönemde projelerini ard arda sıralayan Başkan Alinur Aktaş’ın “Yarınlarımız daha güzel olacak” ifadeleri aslında yapılan çalışmaları gölgelenmek isteyenlere de bir mesaj olarak da algılanabilir.
Bakın neler yapılmış;
Sadece Pandemi döneminde 80 bin ton asfalt dökülerek,kentin yolları yenilendi.Mudanya kavşağı bağlantı yolları hizmete açıldı.Emek-şehir Hastanesi metro hattı ihalesi Ulaştırma ve altyapı bakanlığı tarafından gerçekleştirildi.
Özlüce otobana bağlandı. Şehir Hastanesi yolunun birinci etabı hizmete alındı.T2 hattı tamamlanma ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı.Akıllı kavşaklar Bursa’ya kazandırılarak araçların kavşaklarda uzun süre beklemesinin önüne geçildi.BUDO fiyatlarında iki yıl öncesine dönülerek 39 Tl tek fiyat uygulamasına gidildi.Otobüs filosu yenilendi.100 milyonluk EDS yatırımı yapıldı.
Kent meydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında,kent meydanının doğu cephesinde bulunan 64 bina kamulaştırılarak ortadan kaldırıldı.Çekirge teras projesi devam ediyor.85 tarihi yapının restorasyonu  tamamlandı.
Kestel,Gürsu ve Orhaneli’ne kapalı Pazar yeri ve katlı otoparkların yanı sıra Karacabey Yeniköy kıyı bandı düzenlemesi tamamlandı.Mudanya,Gemlik ve kumla sahil düzenlenmesi tamamlanarak halkın hizmetine sunulmuş…
Bu süreçte altyapıya da büyük önem verilmiş.
17 İlçede 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılmış.Pandemi sürecinde önemi bir kez daha ortaya çıkan “Yeşil alanların” Bursa’ya kazandırılması için çalışmaların bir kısmı bitmiş,bir kısmı da devam ediyor…Vakıf köy kent parkı,Bursa millet bahçesi,Sultan 2.Murat parkı,Tophane yamaçları çevre düzenlemesi bu yatırımlardan sadece bir kaçı…
Tabi burada önemli bir projele daha dikkat çekmek istiyorum.Rahmetli Başkan Hikmet Şahin’in hayalini bu defa öğrencisi Alinur Aktaş gerçekleştiriyor. Osmangazi Belediyesinin Tophane bölgesinde yaptığı çalışmaya entegre olacak “Hanlar bölgesi projesi” adım adım ilerliyor.Yıkımlar devam etap etap gerçekleşiyor.Yine Dünya miras listesinde yer alan Gölyazı’ya 25 milyon liralık yatırımın yapılması ayrı bir önem arz ediyor..
Tarımsal kalkınmaya yapılan destekler,Markalaşma yönünde atılan adımlar,Sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmalar, Ana kucağı eğitim merkezleri,Engelsiz yaşam merkezleri,Busmek kursları..
Pandemi sürecinde “Bursa için omuz omuza” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 56 bin aileye erzak yardımı,80 binin üzerinde aileye Pazar filesi ulaştırılmış.1 milyon 400 bin ücretsiz ekmek dağımı yapılmış.30 binin üzerinde aileye hijyen paketi ulaştırılmış.Günde 2 defa 88 bin öğün sıcak yemek vatandaşa ulaştırılmış.Evde bakım hizmetleri aralıksız devam ederken,Bursa köşe bucak dezenfekte edilmiş..
Halen Bursa ve ilçelerinde 35 proje de devam ediyor…
İşte sizin o koltuğa oturmanızı sağlayan kalabalığın huzuruna çıkarak icraatlarınızı ortaya koymak,paylaşmak böyle bir şey..
Başkan Alinur Aktaş’da bunu yaptı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.