SON DAKİKA
Hava Durumu

15 TEMMUZ İHANETİ

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2020 11:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 11:41

Türk ve dünya siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir ihanete sahne oldu bu ülke 15 Temmuz 2016 tarihinde.
Dini bir cemaat görüntüsü altında toplumun her kesiminde yuvalanan Fetullah Gülen kendine güven tesis ettirmek için uzun yıllar büyük bir çaba harcadı.  Artık herkes onun hizmet faaliyetlerinin başı olduğuna inanmıştı ve himmetlerini yağmur gibi yağdırıyordu.

***

Başlıca faaliyetleri ise eğitim alanındaydı. Yurtiçinde ve yurtdışında okullar dershaneler açılıyor, Türkçe Olimpiyatları düzenleniyordu. Basın alanına da el atılmıştı. Hem gazete, hem televizyon kanalı ve hem de dergi faaliyetleri vardı. Kısacası boş bıraktıkları bir alan yoktu. Kurban kesimi için topladıkları paralar büyük meblağlara ulaşıyordu.
Milletimiz yapılan bu çalışmaların hepsini hayır yolundaki işler olarak bildi ve desteğini esirgemedi. Böylelikle bu hareket son derece büyüdü ve genişledi. Devlet içinde kadrolaşma yoluna giderek adeta paralel bir yapı oluşturuldu. Artık devletten daha fazla imkanlar istenmeye başlanmıştı. Örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ABD’ye giderek yapıyı oradan idare etmeye başladı. Buradan bir takım siyasiler de gidip Gülen’i orada ziyaret edip adeta talimat alıyorlardı. 
Bu arada ameliyat olacağı sırada Erdoğan’a karşı bir suikast düzenlendiği anlaşılınca herşey bir anda değişti ve sözde cemaatin gerçek yüzü de anlaşılmış oldu. Bundan sonra isimleri Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olmuştu.
Aslında bunların gayelerinin hizmet değil Türkiye’yi ele geçirerek yurtdışı güçlere peşkeş çekmek için çalışan bir taşeron örgüt oldukları anlaşıldı. Türkiye bunları hoş tuttu ama maalesef bunlar ihanet ettiler.
Burada bir açıklama yapmamız lazım. Bu ihanet tabirini örgütün daha ziyade en üst tabakası için zikretmek lazım. Alt tabakanın bu işi bir hizmet aşkıyla yaptığı konusunda herkes mutabık. Ama herşey ortaya çıktıktan sonra alt tabakaların da artık bu işten tamamen el etek çekmesi gerekir.

***

15 Temmuz hain ve alçak darbesi milli iradenin gerçek manada yerini bulması bakımından bir milattır..Türk milleti bu darbeye karşı seçtiklerinin arkasında durarak darbeye kanı ve canı pahasına geçit vermemiştir.
Darbeciler milletin korkup kaçacaklarını zannettiler ama bu sefer yanıldılar. 
Umulur ki her kim olursa olsun bir daha tankların namlusunu millete doğrultmaya kalkmaz. Aksi halde bu sefer alacakları tepki çok daha şiddetli olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.