SON DAKİKA
Hava Durumu

17 Aralık öncesi ve sonrası

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2014 11:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2014 11:26

Tarih 16 Aralık 2013… Türkiye dış politikada Dünya’da ve bölgesinde etkin bir rol oynuyor, Suriye konusunda haklının yanında bir tavır sergiliyor, Irak’ta Kürt-Türkmen-Araplar arasında uzlaştırıcı rolünde, Kıbrıs konusunda tarihi adımlar atılmış, Başbakan Dünya’da en beğenilen lider, Ortadoğu’nun gözü ülkemizde, Suudi Arabistan tarihinde ilk defa ABD ve İngiltere’ye rest çekmiş, Mısır’da demokrasi konusunda ülkemiz savaş veriyor, İsrail ilk defa bölgede yalnız ve desteksiz kalmış.

Tarih 21.01.2014… Türkiye kendi iç çekişmelerine düşmüş, cemaat, Hükümet, CHP, MHP ve HSYK kavgaya tutuşmuş, Suriye’de mazlumlar öldürülüyor, ESAD başkanlıktan ayrılmayacağını ilk defa söylüyor, Irak’ta iç savaş başladı, KKTC’nin ismi unutuldu, Mısır’da tutuklamalar devam ediyor, Mısır’dan Filistin’e açılan yardım tünelleri kapatıldı, İsrail Filistin’e operasyon düzenlemeye ve Kudüs’te yıkımlara devam ediyor.

Tarih 16. Aralık 2013… Türkiye Irak petrolünün ve gazının geçişinde tek rota olmuş, Irak’tan ihraç edilecek petrol gelirleri Türk bankalarında değerlendirilecek, Arap sermayesi tümüyle ülkemize yönlenmiş durumda, Hazar petrolü ve gazı Avrupa’ya ülkemizden geçecek ve vanalardan biride ülkemizde olacak bu durum AB üyeliği için ülkemizin elinde büyük bir koz olacak, bu enerji hatlarından ülkemiz yılda yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde edecek, ülkemiz 3. Nükleer enerji santralinin ihalesine çıkmayı planlıyor, Türkiye ilk güdümlü füzesi üretmiş durumda, uçaklarını üretmenin arifesinde, insansız hava araçlarını üretiyor, 2023 yılına kadar uçak gemisini üretmeyi planlıyor, 2023’e kadar tüm silah ihtiyacını kendisi tek başına karşılayacak, ülkenin her yerinde petrol ve doğalgaz aramaları hızla yapılıyor ve olumlu neticeler alınıyor, ülkemizde çok büyük bir kaya gazı rezervi olduğu ortaya çıkıyor…

Tarih 21.01.2014 Irak’ta iç savaş nedeniyle petrol ve gaz anlaşmaları askıya alındı. Arap sermayesi ülkeyi terk etti, 2023 hedefleri artık konuşulmaz oldu. Diğer tüm konulardaki gelişmeler konuşulmaz oldu. Konuşulan ise hakimler, savcılar, yasalar, tır’lar, polis müdürleri vs. Yaklaşık 39 günde ufkumuz ne kadar küçüldü neler hedefler iken neler konuşur hale geldik. Bunun dışında doların 2,35 TL, Euro’nun 3,20 TL’ye ulaştığını, borsanın son on yılın en düşük seviyesine ulaştığını, 39 günde ülkemizden 85 milyar Dolar’ın yurt dışına çıktığını söylemiyorum bile…

Ayrıca Türkiye’nin bölgesinde ve Dünya’da güçlü ve etkin rol oynayan durumunun iç çekişmelerle yerle bir edildiğini anlatmaya gerek bile yok.

Uyanın ey Türk milleti, Avrupa’daki gurbetçilerin, Kosova’daki ve Bosna Hersek’teki Türk ve Müslümanların, Batı Trakya Türklerinin, Bulgaristan’daki soydaşların, Mısır’daki Müslümanların, Suriye’deki mazlumların, Filistin’deki kardeşlerimizin, Bangladeş’teki Müslümanların, Sudan halkının, Libya’daki Ömer Muhtarın torunlarının, Myanmar’da budist rahiplerce katledilen müslümanların, Somali’deki açların, Orta Asyadaki Türk Cumhuriyetlerinin, Ortadoğu halklarının ve dünyadaki tüm mazlumların gözü kulağı bizde.

Umutları ve ümitleri biziz.

Bu şekilde davranarak sadece ülkemize ihanet etmiyorsunuz tüm bu saydıklarıma da ihanet ediyorsunuz bilin istedim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.