SON DAKİKA
Hava Durumu

45. İL DANIŞMA TOPLANTISI

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2017 10:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2017 10:33

Bir süre önce ilçe danışma toplantılarını tamamlayan AK Parti, geçen Pazar günü de büyük bir coşkuyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile 45. İl Danışma Toplantısını yaptı.
Merinos Kongre ve Kültür Sarayı’nın en büyük salonunda yapılan bu toplantıda divan başkanlığını İbrahim Güney, divan üyeliklerini ise Mehmet Şenocak, Alpaslan Yıldız, Gülten Kapıcıoğlu ve Tarık Kaderlioğlu üstlendi.
Toplantıya katılan protokol Bakan Müezzinoğlu’ndan  başlayarak il ve ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının ve eski belediye başkanlarının ve yeni ve eski milletvekillerinin tanıtımı ile epey bir tanıtım faslı izledik.
En çok alkışı, Bakan Müezzinoğlu ile İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe aldı.
Akabinde, faaliyetlerle ilgili uzun bir tanıtım filmi izlettirilerek başlandı programa.
 ***
PARALELSAVAR KİM?!..
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun yaptı.
Referandum hazırlıklarının startını çok önceden verdiklerini ifade eden Torun; Bursa’da bulunan toplam 6008 sandık için bütün çalışmaları tamamladıklarını ifade etti.
Güya partili gibi gözüküp, partiye en büyük nifak sokmak isteyen ve kendisine “Paralelsavar” ismini koyan kimseler olduğunu dile getiren Torun; bunların gerçekte Pensilvanya’yı ziyaret edip çocuklarını da FETÖ okullarında okutan bazı kimseler olduğunu ve amaçlarının partiye nifak sokmak olduğunu kaydetti.
 ***
ALTEPE’DEN BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK!
İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; yaklaşan referandum ile ilgili görüşlerini aktardı.
Belediyeleri, meclisi, encümeni başkanlar olarak nasıl idare ediyorsak, bu görevlerin hepsini uhdemizde bulunduruyorsak; Türkiye’yi de bir başkanın rahatlıkla idare edebileceğinin altını çizdi.
Konuşmasının diğer bölümlerinde belediye icraatlarını görsellerle anlatan Altepe; ilk defa olarak Türkiye’de bir belediyenin havaalanı olduğunu diler getirerek geçende açılışı yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Yunuseli Havaalanı’na değindi.
Teleferiğin şehir içinde de ulaşıma geçirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Altepe, Teferrüç’ten önce Setbaşı ve oradan da Gökdere’ye birer istasyon yapacaklarını ifade etti.
Yıldırım’a da en büyük yatırımı 600 milyonluk Yıldırım metrosu ile yapacaklarını ve bunun yeraltından gideceğini belirtti.
Kestel’deki su fabrikasının inşaatının da başladığını ve 6 ay içinde bitirileceği müjdesini verdi.
 ***
BURSA’NIN AĞBİSİ MÜEZZİNOĞLU!
Toplantının ağır topu olarak, iki dönemdir Bursa milletvekili olan ve önce Sağlık şimdi de Çalışma Bakanı olan Müezzinoğlu mikrofona; “Bursa’nın ağbisi” olarak davet edildi.
Referandumun, AK Parti için oy isteme seçimi değil topyekun bir milletin seçimi olduğunu kaydeden Müezzinoğlu; bunun, cumhurun başkanına yetki verip hesap sorduğu güçlü bir sistem olduğunu ifade etti.
CHP’nin, milletin değerlerinden korktuğu için “öcü geliyor” diye milleti korkutmaya çalıştığını ve özellikle gençlere “hayır” dedirtmeye uğraştığını söyledi.
 ***
Önceden yazılı olarak soruların toplandığı, toplantının bundan sonraki bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.