SON DAKİKA
Hava Durumu

540 USD

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2016 12:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 12:07

Bu dolar nedir diye soranlara kısaca, Kral amca geri adım atmazsa belli bir yıl içerisinde Mekke ve Medine ikinci defa gitmek isteyen her mümin için haraç parasıdır.
Hadi şunu yumuşatalım da adına haraç demeyelim ama bu sefer siz bir şeyler söyleyin. Kral amca bir sabah kalktı tüm Müslüman kardeşlerinden bu 540 USD i istedi. İnanın ben yıllarca Türkiye -Arabistan arasındaki vizelerin bir gün kalkacağını hayal ederken bu rakamla hayal dünyasından uyanmış oldum.
Ülkemizin bilmem kaç ülke ile karşılıklı vizelerin kaldırılması gerçeği varken, Suudi Kral nasıl olsa mecbur gelecekler diye kulağının üstüne yatması ona yakışmıyor. Farz olan hac ve umre ziyaretleri Arabistan’ın inanç turizmi açısından tam bir para kaynağıdır. Bunun üstüne hala yeni ek kaynaklar oluşturması insana “bu nasıl bir Müslümanlık” dedirttiriyorlar. Konu ile ilgili olarak kentimizde seyahat firması olan Rabia hanımla bu konuyu konuştuk. Onlarda bu karara son derce tepkili ve hatta Kral geri adım atmazsa umre seyahatlerini gerçekleştirmeme kararı alacaklarını söylediler.
Arabistan ile Türkiye’nin hem siyasi hem ekonomik ilişkileri son günlerde ileri derecede iyi iken bu nasıl yapılır be Kral. 11 Eylül saldırıların arkasında Arabistan’ı gören Amerika’nın bu ülke için açacakları tazminat davaların paralarını bu yolla bulmaya mı çalışıyorsun?
Peki, bunlar değilse amaç ne o zaman. Türkiye’de bulunan seyahat acenteleri, Diyanet hep birlikte hareket etmeli ve bu kararı geri çektirmelidirler. Mekke ve Medine tüm Müslümanların şehridir. Oradaki tasarruf hakkı sadece bir kişinin iki dudağı arasından çıkacakla hareket edilmemeli.
Mekke ve Medine ile gönül bağı hiç koparmayan milyonlarca insanı tedirgin etmek bir mesuliyet yükleyecektir.
Bu mesuliyetin altına girme be Kral.
Yoksa umurunda bile değil mi?
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.