SON DAKİKA
Hava Durumu

İçim daraldı

Oldum olası terör saldırı haberlerin büyütülmesine karşı bir tavrım var, onların bu saldırılarında hedeflerinin zaten propaganda olduğu ve onlara alet olmamak için… Geriye doğru bir baktım; 2011’den bu yana o kadar çok terör saldırısına, canlı bombaların sancılarını, üzüntüsünü yaşamışız ki, sanki unutur gibiyiz. Sınır ötesi teröre yönelik harekatta, ‘ama siviller öldürülüyor’ demek insafsızlık değil mi?

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Oldum olası terör saldırı haberlerin büyütülmesine karşı bir tavrım var, onların bu saldırılarında hedeflerinin zaten propaganda olduğu ve onlara alet olmamak için…

Geriye doğru bir baktım; 2011’den bu yana o kadar çok terör saldırısına, canlı bombaların sancılarını, üzüntüsünü yaşamışız ki, sanki unutur gibiyiz.

Sınır ötesi teröre yönelik harekatta, ‘ama siviller öldürülüyor’ demek insafsızlık değil mi?

Karşımızda bir ülke yok…

Terörle mücadele var…

Ve o terör örgütü hala topraklarımıza ‘roket’ atıyor…

Ne yani Türkiye; ‘yok kardeşim ben insani davranacağım, onlar roket atsınlar, gelsinler topraklarımızda canlı bomba olsunlar’ mı diyecekti?

Bir ülkenin yapması gerekeni geç de olsa yapıyoruz o kadar.

***

27 Mart 2016 tarihinin bir anlamı var mı?

O tarihte ne olmuştu, hatırlayan var mı?

Ulu camii yanında canlı bomba saldırısında 13 vatandaşımız yaralanmıştı.

Ki bu durum bile bir mucizeydi…

Çocuklar mı ölüyor?

Katledilmedi mi?

20 Ağustos 2012’de Gaziantep’te Ramazan Bayramının ikinci günü PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4’ü çocuk 10 kişi hayatını kaybederken 9’u ağır 66 kişi yaralandı.

11 Mayıs 2013’de Hatay Reyhanlı’da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucunda 52 kişi yaşamını yitirdi, 146 kişi yaralandı. Bombalı araçlarla düzenlenen saldırı, o tarihe kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçmişti.

20 Temmuz 2015’de Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan patlamada üzerinde boma yüklü olan şahıs, bir grup gencin yaptığı basın açıklamasında kendini patlattı. 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 103 kişi de yaralandı.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda Barış Mitingi’ne düzenlenen saldırı, Türkiye tarihinin en kanlı bombalı terör eylemi oldu. Hain saldırıda 102 kişi hayatını kaybederken, 48’i ağır yaklaşık 200 insan yaralandı.

12 Ocak 2016’da İstanbul Sultanahmet meydanında, Suriye kökenli 28 yaşındaki bir saldırgan turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucunda saldırgan dahil 13 kişi olay yerinde öldü, 16 kişi de yaralandı.

17 Şubat 2016 Ankara’nın kalbine bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araç, Genelkurmay, TBMM ve kuvvet komutanlıklarının yakınında 5 askeri servis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 29 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.

13 Mart 2016 Başkent Ankara’da 5 ayda gerçekleşen 3. saldırı, bu kez Ankara’nın kalbi Kızılay’da bomba yüklü bir araçla düzenlendi. 37 kişi öldü, 125 kişi yaralandı.

31 Mart2016 Diyarbakır otogarı yakınlarında, saat 17:00 civarında polis servisine bir bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13 polis memuru ile 14 sivil yaralandı.

10 Mayıs 2016 Diyarbakır kent merkezinde zırhlı polis aracına bombalı bir saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasına göre saldırıda 3 kişi öldü, 12’si polis 45 kişi de yaralandı.

7 Haziran 2016 İstanbul Vezneciler’de bomba yüklü araçla bir saldırı gerçekleştirildi. TAK’ın üstlendiği bu saldırıda 7’si polis 11 kişi hayatını kaybetti. 36 kişi yaralandı.

***

Ülkemiz insanı…

Çocuğu, öğrencisi…

Polisi, askeri…

Kadını erkeği…

O kadar çok insanımızı kaybettik ki…

Terör, hedef gözetmeksizin katletti.

Terörü yok edebilmek için odağına gerçekleşen harekat, sınır güvenliğimizi artıracaktır.

Türkiye’nin profesyonelleri işbaşında, şarlatanlığa gerek yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.