SON DAKİKA
Hava Durumu

Akıntıya karşı kürek çekelim

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 22:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 22:33

Dünyada bitmeyen büyük çalkantılar, ülkemizde ve diğer tüm ülkelerde tartışmalar yaşanırken iklim değişikliğinden, bitkilerden , çiçeklerden ,ormanlardan , yeşilden bahsetmek adeta imkansız gibi bir durum haline geldi. İklim değişikliği en büyük çevresel , sosyal ve ekonomik tehditlerden biri.
İklim değişikliğinin etkilerini şimdiden görebiliyoruz ve bu durum gelecekte çok daha belirgin hale gelecek. Aslında küresel ısınmanın etkilerini kendi yaşamımızda da görüyoruz. Her yıl mevsimlerde kaymalar ve sıcaklık değişimleri ortada. Mesela geçen sene çok karlı ve soğuk geçen bir kış, bu sene ılık veya daha da soğuk oluyor. Televizyonlarda ve gazetelerde de her yıl böyle haberlere yer veriliyor.
Bilim adamları yıllardan beri küresel ısınmayı ve iklim değişikliklerini araştırıyor, çözüm bulmaya çalışıyorlar. Fakat Dünya’ya bilerek veya fark etmeden zarar verdiğimiz için devletler arasında konu ile ilgili protokoller anlaşmalar imzalansa da biz zarar vermeye devam ettiğimiz sürece çözüm bulunması çok zor.
Yıllar önce çok büyük sorunlar yaşanırken çevrecilik hep geri plana itilmiş. ‘’Çevrecilik ‘’ ona gelene kadar daha ne sorunlarımız var denilerek rafa kaldırılmış. İşsizliğin arttığı , insanların aç olduğu , faili meçhul cinayetlerin yaşandığı yerde tabi ki çevreciliği konuşamazsın.
Topraktan giderek uzaklaştık. Zihnimiz gündemimiz o kadar dolu ki ne önemi var ki iki fidanın , üç bitkinin. Yediğimiz meyveler, sebzeler, süt ürünleri giderek kimyasal zehir haline geldi. Denetimsiz, kuralsız , türlü türlü hileler , standartların tam oturmadığı bir ortamda kimyasallar aldı başını gidiyor vücudumuzu beslediğimiz kadar zehirliyoruz da kanser vakaları arttı. Bu konuları kendi aramızda konuşurken hep söylüyoruz ya gelecek nesil bu konuda çok şanssız. Bizim yapabileceğimiz ise bilinçlenmek geri dönüşüme ağırlık vermek israftan kaçınmak, kendi çapımızda toprakla uğraşmak ekip biçmek , evet akıntıya karşı kürek çekmek  ama bireysel çapta yapılacak küçük adımlar birçok insanın bilinçlenip katılmasıyla büyük değişimlere dönüşebilir.
Çevrecilik konusu da ekonomi kadar, sağlık kadar, eğitim kadar ülke gündemlerinde önemle yer almalı ! 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.