SON DAKİKA
Hava Durumu

ALMANYA'DA DEVAMLI ISITILAN KÜRT MESELESİ!…

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2016 18:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 18:03

Geçen gün, Avrupa Türk Demokratlar Birliği ( UETD) tarafından Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen bir toplantıya götürdü buradaki arkadaşlar.
Toplantının konuşmacı konuğu ise Türkiye’dendi.
Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin.
Konu da, Türkiye’nin Dış Politikası ve AB ilişkileriydi
Pazar tatil günü olmasına rağmen ancak 20-30 kişinin katıldığı toplantının yapılacağı merkeze girdiğimde duvarlara asılmış bazı afişler dikkatimi çekti.
Diyarbakır” başlığıydı tabii ki beni asıl ilgilendiren.

***

Bu afişlerde, Diyarbakır ve Hannover şehirlerinin aralarında ısrarla kardeşlik bağı kurmaya çalışmaktalar. İki belediye arasında fenni ve ilmi ortak çalışmalar mutlaka olmalı. Ve birçok ilimizde bu tarz beraber çalışmalar yapılmaktadır.
Fakat , bu iki belediyenin arasında oluşturulmak istenilen sözde dostluk bağları tamamen politik bir zemine yerleştirilmiş. Ne hikmet ise  Almanlar bir Türk şehri için derin endişeler beslemekte ve bunu her fırsatta dile getirmekte. Tabiki gerçek bilgiler dahilinde değil. Hannover şehrinde bulunan ve sözde Diyarbakır’daki insanların haklarını savunduğunu iddia eden bir dernek doğrultusunda yapıyor bunu.
Bunu, mutlaka Türk devletinin yurt dışındaki temsil noktaları araştırmalı ve doğruluk oranını tartışmalıdır. Bu bağlamda konsolosluklarımıza ve sivil toplum örgütlerimizin üzerine çok iş düşmektedir.
Sivil toplum örgütlerimizin bir an önce üzerlerindeki ölü toprağını atıp silkelenmelerini bekliyoruz.
***
Koskoca Alman devletinden de, ebedi müttefiki Türkiye aleyhine yapılan çalışmalara göz yummamasını beklemek en doğal hakkımızdır.
50 yıldır Almanya’yı imar edip kalkındıran milyonlarca Türk’e karşı da aynı zamanda bir kadirşinaslık görevidir bu..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.