SON DAKİKA
Hava Durumu

Alt Çarşı sahipsiz mi?

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2018 10:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 10:32

Hatırlar mısınız 2016 yılında yazdığım bir yazıda bu Oda’dan bahsediyordum. Konu, Nilüfer Kapalı Pazar alanının yapımında ki sıkıntılı durumlardı. Konu her ne hikmetse kendiliğinden kapandı gitti. Kapandı mı?
Aradan bunca zaman geçtikten sonra e-posta yoluyla gelen bir mail de yine bu Oda Başkanı (Fahrettin Tüccaroğlu) bu sefer de Kapalı Çarşı Alt Sergilerin bulunduğu yönetimi ile iddiaların varlığı hakkındaydı.
 Bu sefer iş farklı olup konu Mahkemeye taşınmış bulunmakta.
Hakkında ki suçlamaların hepsinin belgesi olduğunu ve aylarca bu işi takip ettiğini söyleyen yine o bölgede sergisi bulunan iddia sahibi bir esnaftır. Kendisiyle birebir görüşmemiz oldu. Bizlere tüm evrakları ve bilirkişi raporlarını sundu.
 Bilirkişi raporlarına göre zimmetinde yüklü bir para gözüktüğünü, yönetimin korsan olduğunu, Karar Defterlerinin düzenli tutulmadığı, toplanan para makbuzlarının şaibeli olduğunu, aidatların metrekare cinsinden değil kafaya göre belirlendiğini ve bunlar gibi pek çok usulsüz işler yapıldığını tek tek anlattı.
Hakikaten iddialar çok vahim ve ciddi.
Bu iş artık mahkemeye intikal ettiği için fazla söz söylemeye gerek yok sanırım.
Bu arada telefon görüşmesi gerçekleştirdiğim Başkan Fahrettin Tüccaroğluna bu iddiaları sordum. Kendileri konu olan iddialarla ilgili istenilen belgeleri mahkemeye sunacaklarını söyledi.6 Haziran da duruşma günü olduğunu ve yönetim olarak katılacaklarını anlattı.
Buradan Odaların daha şeffaf yönetilmesi gerektiğini bir kere daha dile getirelim.
Odaların denetimi sağlıklı olmalıdır. Gelir ve gider dengesi mutlaka kurulmalıdır.
Artık son sözü mahkeme verecektir. Bekleyip göreceğiz.mehmetaliakcaseven@gmail.com
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.