SON DAKİKA
Hava Durumu

Anlamlı resim sergisi…

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2016 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 09:13

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi kendi bünyesinde açmış olduğu 15 Temmuz ve Şehit Ömer Halisdemir resim sergisiyle farkını tekrar göstermiş oldu. İdareci ve yönetici faktörü her kurum için önemli bir etkendir.
Bilhassa eğitim kurumlarında görev alan işine sevdalı, azimli ve heyecanlı idarecilerin rol alması o kurumu birer sanat, bilim ve spor akademisi haline getireceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Başarı ve eğitim kalitesi mutlaka iyi bir ekip ile çalışmakla olmaktadır.
 Darbe girişiminin ilk gününden itibaren velilere, Demokrasi meydanlarında nöbet tutmaya davet eden okul yönetimi, her gün gönderdiği çağrı mesajı ile kendilerini bir nevi mesuliyetten kurtarmışlardır. Eğitim-öğretimin ilk gününden itibaren öğretmenler vasıtasıyla üstüne basa basa bu darbe girişiminin tüm yönleriyle hem ders hem de görsel olarak öğrencilere anlatılmıştır.
Artık her bir öğrenciye “15 Temmuz nedir?” diye sorulsa bu soru eminim ki cevapsız kalmayacaktır. Evet, unutmayacağız ve unutturmayacağız.
“İman varsa, imkân da var” prensibiyle 400 e yakın resimle okul koridorlarını birer sanat galerisi haline getiren idareci ve öğretmenleri bir kere daha kutluyorum. Her bir öğrencinin 15 Temmuz ile anladıklarını kâğıt üzerine çizmeleri ve diğer görsel sanatları kullanarak sunum yapmaları takdire şayandır.
Bu küçük yaşta darbe girişimi ile tanışmaları talihsizlik gibi görünse de, bu dünyada iyilerin olduğu kadar kötü ve hainlerin olduklarını bilmelerine, vatan ve millet kavramlarını daha somut olarak anlamalarına vesile olmuştur.
Şuurlu bir gençlik yetiştirmede büyük rol oynayan siz eğitimcilere daha fazla görev düşmekte ve mesuliyetiniz daha da artmaktadır. Milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş bir nesil, ufku geniş eğitimcilerin elleriyle ancak şekil verilebilecektir.
Bizler gelecek nesillerden ve çocuklardan ümitliyiz. Tabi ki başta Müdür Yunus Emre ALTUNTAŞ, Sergi Koordinatörü Tuğba PAKSOY, Serpil Özateş ve tüm öğretmenlerimin sayelerinde. Tebrikler.
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.