SON DAKİKA
Hava Durumu

Ardino nun Dağları

Çok değerli gönül dostlarım, kıymetli okuyucularım;20 yılı aşkın bir süredir Bursa nın yerel gazetelerinin köşeciklerinde sizlerle beraber olduk. Son olarak yazı yazdığım gazete yöneticileri, iktidarın ve yerel yöneticilerin siyahına beyaz demediğim için yazı yazmama seçimler öncesi son verdiler. Ben de görüşlerimi sosyal medya da paylaşırım dedim. Ancak bu süre esnasında çevremden ve okuyucularımdan gelen; Abi

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/

Çok değerli gönül dostlarım, kıymetli okuyucularım;20 yılı aşkın bir süredir Bursa nın yerel gazetelerinin köşeciklerinde sizlerle beraber olduk. Son olarak yazı yazdığım gazete yöneticileri, iktidarın ve yerel yöneticilerin siyahına beyaz demediğim için yazı yazmama seçimler öncesi son verdiler. Ben de görüşlerimi sosyal medya da paylaşırım dedim.
Ancak bu süre esnasında çevremden ve okuyucularımdan gelen; Abi gazetede yazıların çıkmıyor, neden yazmıyorsun. Orada olmazsa başka gazetede yaz. Memleketten haberler yazıyordun. Ne güzeldi. Demek ki bırakıyorum demekle bırakılmıyor bu yazı işleri. Bursa Meydan Gazetesinin kapısını çaldım. Uzun yıllardan beri tanıdığım Ercan kardeşim. Haftada bir gazetesinin köşesinde bana yer verebileceğini belirtti. Ben de bu haftadan itibaren Meydanın köşesinden meydan okumak için değil; Meydanı boş bırakmamak için tamam dedim.
Bana bu imkânı tanıyan Sayın Ercan Bey ve ekibine, okurlarım adına teşekkür ederim.
          Şimdi geçelim yazımıza; Bir davet üzerine Ata topraklarına, Evladı Fatihana 4 günlük bir ziyaretim oldu. Ardino-Eğridere belediyesinin daveti, Başkanlığını Sayın Aydın Yılmaz n yaptığı Egridereliler derneğinin organizasyonu ile belediyenin sonbahar kültürel etkinliklerine katıldık. Etkinliklerden birkaçı; Panayır, Folklor gösterileri, satranç turnuvası, Futbol karşılaşmaları. Masa tenisi turnuvası, ses sanatçıların verdikleri konserler gibi birçok etkinlik, gerçekleşti.
Ancak bu etkinliğe bir burukluk damgasını vurdu. Bilindiği gibi 27 Ekim 2019 tarihinde Bulgaristan da yerel seçimler yapılacak. Belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlık seçimi.
Ne tesadüftür ki HÖH yerel yöneticilerden kimlerin partisinin adayı olarak gösterileceğini 13 Eylül Cuma akşamı olarak kararlaştırmış, adaylar açıklandığında Ardino çevresindeki seçmenlerden birçoğunun hayal kırıklığına uğradığına tanık oldum. Hayal kırıklıklarının sebebi 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yapan Sayın Resmi Murat n tekrar aday gösterilmemesi. Resmi Murat yöre halkı ile adeta özdeşleşmiş. O ekibi ile yaptıklarını ve yapamadıklarını, belediyenin gelir ve giderlerini kuruşu kuruşuna halkına toplantılar düzenleyerek ilk anlatmaya başlayan belediye başkanı unvanını almış.Bu kez parti yönetimi HÖH Ardino adayı olarak Sayın İzzet Şabanı uygun görmüş.İzzet Şaban Ardino belediyesi Başkan yardımcılığının yanı sıra HÖH Kırcaali il başkanı görevini yürütüyordu.
Konu ile ilgili görüştüğüm bazı seçmenler şunu söylüyorlar; Halkı ile bu kadar bütünleşmiş bir şahsı madem aday göstermeyeceklerdi neden aday olmaması için kendisine uygun bir üslupla söylenmedi. Birçoğunun ifadesi yanlış yaptılar da birleşti. Sayın Resmi Murat ile de konuştum. Olaya her ne kadar bu bir bayrak yarışı diyerek cevaplamaya çalışsa da beden dili üzüntüsünü ortaya çıkarıyor. Bazı seçmenler de gelecek milletvekili seçimleri için Resmi Murat n aday gösterileceği yönünde. Bazıları da HÖH İl Başkanlığı görevine getirileceği. Tabi ki bunların her biri yorum. Bu yerel seçimlerde yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşları oy kullanamıyor. Oy kullanabilmeleri için yıl içerisinde 6 ay Bulgaristan da ikamet etmiş olmaları gerekiyor.
Dilerseniz Meydan Gazetesinin bu köşesinden ilkyazımı daha fazla uzatmadan; Ardino nun dağlarından otobüs ile geçerken mırıldandığım şu dörtlükle yazımızı noktalayalım.
Ardino nun dağları/Yemyeşil ormanları/Kıvrım kıvrım yolları/soğuk akar suları.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.