SON DAKİKA
Hava Durumu

ARINÇ'IN AMACI NEDİR?

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2020 10:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 10:33

Bülent Arınç AK Parti kurucularından  birisidir. Hatta şunu da ifade etmemiz gerekiyor ki kuruluşta öngörülen dört eşitten birisidir. Yani ilk dört isimden birisidir. Bunlar statüsü eşit olarak belirlenmiştir. Bu isimler Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener’dir. Ne hazin bir durumdur ki bu isimlerden Abdullah Gül ile  Abdüllatif Şener şu an parti ile olan bağlarını koparmış durumdadır. Cumhurbaşkanlığından sonra AK Parti ve Erdoğan ile bir türlü yıldızı barışmayan Abdullah Gül’ün şu sıralar Ali Babacan’ın başında bulunduğu DEVA Partisi’nin perde arkasındaki lideri olduğu söylenmektedir.
Diğer taraftan Abdüllatif Şener ise AK Parti’den ayrıldıktan sonra parti kurmuş ama kısa zamanda yok olup gitmiş, bu ne ilkesizliktir ki şu an CHP milletvekilidir. 
Dört eşitten partide kalan sadece Erdoğan ve Arınç olmuştur.
***
Bu dört isimden Erdoğan liderliğini tescil ettirerek 18 yıldır başta kalmasını bilmiştir. 
Arınç ise TBMM Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerine kadar yükselmiş ancak çok istediği halde başbakanlık koltuğuna oturamamıştır.
Süreç içerisinde Arınç’ın belli başlı vasıfları da ortaya çıkmıştır. 
İlk önce şunu belirtmem gerekiyor ki Arınç çok iyi bir hatiptir. Adeta kelimelere dans ettiriyor bile diyebiliriz. Son derece akıcı bir üsluba sahiptir. Kendisine sözün sahibi denmiştir.
Arınç güzel konuşmasının yanında son derece iğneleyici söz söylemekte de mahir birisidir.
Ama bütün bunların hepsinden önemlisi ve tehlikelisi ise nerede, ne zaman ve ne konuşacağının kestirilememesidir. 
Hangi görevde olursa olsun en beklenmedik konuşmaları yapması ile tanınır. Hatta bu yüzden bakanlık yaptığı dönemlerde yapmış olduğu konuşmalardan dolayı birçok kez hükümeti zor durumlara düşürdüğü olmuştur.
Bülent Arınç’ın en son vukuatı geçende Haber Türk Televizyonu’nda yapmış olduğu konuşmadır.
Arınç buradaki konuşmasında hapiste bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş ile ismi gezi olaylarıyla anılan ve yine hapiste olan Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istemesiydi. CHP de isimleri anılan bu kişilerin bırakılmasını istediği için eleştirilirken Arınç’ın da CHP ile aynı çizgiye gelmesi kabul edilebilir birşey değildi. Hatta Arınç, okuduğu ve herkesin okumasını tavsiye ettiği ve Selahattin Demirtaş tarafindan yazilan bir kitaptan dolayı Demirtaş hakkında oldukça olumlu bir kanaate sahip olduğunu ifade etmekten de kaçınmadı. Demirtaş değil miydi ki bir mitingde “Daha buraya başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen. Milletimizin ve yasaların gözünde Demirtaş, terör örgütü PKK’nın temsilcisidir; oradan ayrı ve gayrı değildir. Daha birçok olayın müsebbibi olarak görülen Demirtaş’ın tahliye edilmesini istemek Bülent Arınç’a mı kalmış?
***
Bülent Arınçıin söylediklerine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert bir açıklama geldi. Birlikte yol yürüdüğümüz dava arkadaşımız da olsa bu bir fitne ateşini yakmaktır diyen Erdoğan buna itibar edilmemesini söyledi ve Cumhur İttifakı’na olan katkılarından dolayı MHP’ye teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.
Şimdi Bülent Arınç’a sormak lazım; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak bu yaptığın iş mi?
Milletin gözünde itibarını yerle bir ettiğin gibi milletvekili oğlunu da zor duruma soktun. 
Ne diyelim Allah akıl fikir versin ve hidayet etsin.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.