SON DAKİKA
Hava Durumu

AVUKATLAR DEĞİŞİM İSTİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2014 10:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2014 10:22

Her geçen gün halkın adalete ve dolayısıyla avukatlara karşı güven ve saygısının azaldığı bir dönemde, Bursa’da görev yapan avukatlar 12 Ekim 2014 Pazar günü başkan ve yönetim kurulunu belirlemek üzere seçime gidiyor.

Adalet herkes için gerekli ve adalet aramanın yolu ise avukatlardan geçiyor. Son yıllarda her üniversitede hukuk fakültesi açılması ve mezun sayısının artmasıyla avukat sayısında da artış oldu. Bu artış ve avukatların geçim kaygısı ayrıca son yıllardaki adalet üzerinde oynanan oyunlar, siyasi baskılar avukatlık mesleğini halkın gözünde itibarsızlaştırmaya başladı.

Böyle bir süreçte avukatlar, mesleklerine karşı yapılan saldırılara karşı koyacak, meslek dayanışmasını yeniden tesis edecek, avukatların sorunlarına karşı duyarlı olacak, meslek onurunu yeniden yükseltecek, stajyer avukatların sorunlarına duyarsız kalmayacak, sadece söz üreten değil avukatlar için sözcü olacak bir yönetim istiyor. Avukatlar sıkıntılarında yalnız olmadığını yanında Baro’nun olduğunu hissetmek istiyor.

Bu ve buna benzer biriken sorunlarla karşı karşıya bulunan avukatlar oy kullanacaklar ve sandığa gittiklerinde bu hassasiyetle oy kullanacaklar.

Bu çerçevede avukatların beklediği değişim umutlarını dile getiren bir aday Baro’da değişim sloganıyla ve tam da avukatların sorunlarına karşı çözüm üretecek plan ve programla ile ortaya çıktı. Bu aday Bursa’da yıllardır serbest avukatlık yapan Avukat OLCAY GÖÇÜM.

Başkan adayı Olcay GÖÇÜM, 1970 Elazığ/Maden doğumlu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun oldu. 1997 yılından itibaren Bursa Barosu’nda serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Görev süresince defalarca Baro içindeki komisyonlarda görev yapan ve yönetim kurulu üyeliği yapan Av.Olcay GÖÇÜM avukatlar arasında sevilen ve güven veren bir kişi.

Başkan adayı olan Av. Olcay Göçüm’ün en büyük avantajı ise hiçbir cemaat, siyasi parti ve ideoloji ile bağlantısının olmaması, Sayın GÖÇÜM ‘’ hedefim sadece meslektaşlarıma faydalı olmak, beklentilerine cevap vermek ve sorunlarında yanlarında olmaktır. Hiçbir siyasi beklentim bulunma-maktadır.’’ diyor.

Başkan adayı Av. Olcay GÖÇÜM, duruşu, tarafsızlığı, meslek ahlakı ve meslektaşları arasındaki kendisine duyulan sevgi saygı ile seçimin en büyük ve şanslı adayı olarak öne çıkıyor.

Adaylık açıklanmasından bu yana kendisi ve ekibi sürekli avukatları ziyaret ederek sorun sıkıntılarını dinliyor, bu sorunlara karşı görüş ve programlarını paylaşıyorlar.

Diğer adaylara karşın Av. Olcay GÖÇÜM’ün daha aktif bir seçim dönemi geçirdiği ve sandıktan Başkan olarak çıkacağı avukatlar arasında konuşuluyor.

Bizde avukatların, halkın sözcüsü ve adaletin güvencesi olduğu bilinciyle avukat arkadaşlara başarılar diliyoruz. Tek dileğimiz, kazanan hukuk olsun….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.