SON DAKİKA
Hava Durumu

AYASOFYA İLE GELEN MUTLULUK

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2020 11:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 11:08

Hak yerini buldu ve Ayasofya sonunda istiklâline kavuştu. Uzun yıllar cami olduktan sonra cumhuriyet döneminde müzeye çevrilen Ayasofya bu Cuma günü cami olarak kılınacak ilk namaz ile ibadete açılmış olacak. Milletimiz bu durumdan son derece mutludur. Bu mutluluğu yaşatanlara karşı da son derece müteşekkirdir.
***
Düşünebiliyor musunuz şimdiye kadar çeşitli sebeplerle hiçbir iktidar Ayasofya’ya el sürmeye cesaret edememiştir. Edemediler çünkü dış dünyanın daha doğrusu Hıristiyan aleminin tepkilerinden çekindiler. Milletin desteğine güvenmediler. Halbuki milletimiz çok küçük bir azınlık dışında kahir ekseriyetle desteğini esirgemedi.
Şimdi Erdoğan milletin bağrından çıkan birisi olarak milletin ortak istek ve arzusu istikametinde hareket etmekten geri durmadı ve Ayasofya’nın açılmasına dair imzayı bekletmeden attı. Bu durum da milletimizi son derece heyecanlandırdı.
Demek ki istenirse oluyormuş.
Erdoğan gerek yurt içinden ve gerekse de yurtdışından kaşı çıkanların karşı çıkmasına aldırış etmedi.
Zaten milletimiz de Erdoğan’dan bunu bekliyordu. Erdoğan bu konuda da kendisine güvenen milyonları yanıltmadı.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethinin akabinde kıldığı ilk Cuma namazından sonra bu Cuma günü uzun bir arayı takiben kılınacak Cuma namazının da manevi bakımdan apayrı bir önemi vardır.  
Şu an Müslümanlar heyecan içinde Cuma gününün gelmesini beklemektedirler. Herkes ben de camide yer bulabilir miyim telaşına düşmüştür. Böyle muhteşem bir günde caminin içinde yer bulmanın zorluğu ortadadır ancak alınacak önlemlerle cami dışında da namaz kılınabileceğini düşünüyorum.
Umarım bu konuda herhangi bir kargaşa çıkmasına göz yumulmaz ve namaz huşu içinde eda edilir.
***
Ayasofya’nın tekrar cami olarak ibadete açılması Türk ve İslâm tarihi açısından da yeni bir dönüm noktasına işaret etmektedir. Türkiye’nin İslâm âleminin liderliğini ne kadar hak ettiğinin de bir göstergesidir aynı zamanda.
İnsanlarımız başı göğe değecek kadar mutludur.
Milli birlik ve beraberlik içinde dik durarak bundan sonra da başaramayacağımız herhangi birşey yoktur.
Allah milletimizin boynunu bükmesin. 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.