SON DAKİKA
Hava Durumu

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2020 10:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 10:34

Siyasette tahmin edilmedik gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan bir tanesi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Partililere yönelik olarak yaptığı yuvaya dönün çağrısıdır. Bu hiç beklenmedik çağrı siyasi kulisleri de birdenbire hareketlendirmiştir.
***
Şimdiye kadar yıldızları bir türlü barışmayan Bahçeli ve Akşener’in iki farklı parti çatısı altında faaliyette bulunmaları bazıları tarafından da garip karşılanıyor ancak İYİ Parti’nin merkez sağa daha yakın duruşu görülüyordu. Buna rağmen köken olarak her iki parti de aynı kaynaktan besleniyor. İşte bu sebepten her iki partinin oyları da birbirine yakındı. Bu çerçevede ayrışmanın fayda değil zarar getirdiğini gören Devlet Bahçeli eski kızgınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak İYİ Partililere bir çağrıda bulundu ve gelin bir olalım dedi. Aslına bakarsanız bu çağrıyı kimse beklemiyordu ama Devlet Bahçeli yine herkesi şaşırttı. Tıpkı Anasol-M hükümetinde yaptığı erken seçim çağrısında olduğu gibi.
Yine sert çıkışlarla eleştirdiği Erdoğan ile Cumhur İttifakında biraraya gelmesi gibi.
Yine ilginçtir ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu aşamada Devlet Bahçeli’nin çağrısına destek veren açıklama yaparak bu birlikteliğin faydasına değindi.
İYİ Parti kanadı ise bu çağrıya temkinli yaklaştı ama aslında herşeye rağmen bu çağrıdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Meral Akşener ise ilk aşamada açıklama yapmaktan kaçındı.
***
Bahçeli’nin bu çağrısı karşılık bulur mu bilinmez. Ama milliyetçi çevrelerde ciddi olarak konuşulacak ve değerlendirilecektir. Aynı orjinden gelen seçmen birlik ve beraberlikten yanadır. Bu açıdan baktığımızda Bahçeli’nin hamlesini yabana atmamak gerekir.
Önümüzdeki süreç yeni gelişmelere gebe gözüküyor. Bekleyelim ve görelim bakalım siyasette ne gibi gelişmeler yaşayacağız.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.