SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Koca’dan önemli açıklamalar

Bakan Koca, “Vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonudur. Brezilya varyantı 166 kişide görüldü.” Bakan Koca: “65 yaş üstü vatandaşlarımızın 1 Ocak itibarıyla toplam vaka içindeki oranı 17.7, şimdi ise yüzde 8.2, yani aşılama sonrası neredeyse toplam vaka sayısı içinde yarı yarıya düşmüş durumda.” Bakan Koca: “Şu ana dek 18 milyon dozdan fazla aşı yapılmıştır. İkinci doz

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2021 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Bakan Koca’dan önemli açıklamalar

Bakan Koca, “Vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonudur. Brezilya varyantı 166 kişide görüldü.”

Bakan Koca: “65 yaş üstü vatandaşlarımızın 1 Ocak itibarıyla toplam vaka içindeki oranı 17.7, şimdi ise yüzde 8.2, yani aşılama sonrası neredeyse toplam vaka sayısı içinde yarı yarıya düşmüş durumda.”

Bakan Koca: “Şu ana dek 18 milyon dozdan fazla aşı yapılmıştır. İkinci doz aşısını olan vatandaşlarımızın sayısı 7,5 milyonu bulmuştur. Türkiye, dünyada en çok aşı yapan 6. ülkedir.”

Bakan Koca: “Aşının etkisini hep birlikte gördük. Kasım ayında yoğun bakıma yatan hastaların yüzde 69’unu 65 yaş üstü oluştururken, bugün bu oran yüzde 53’e düştü. Belirlenen gruplardan başlayarak aşı programı devam ediyor.”

Bakan Koca: “Yoğun bakım doluluk oranında dramatik bir durum yoktur.”

Bakan Koca: “Türkiye genelinde yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yoktur, ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edicidir.”

Bakan Koca: “Bunun dışında tespit edilen başka varyantlar var. Güney Afrika varyantı 11 ilimizde 285 kişide, Brezilya varyantı ise 9 ilimizde 166 kişide görülmüştür. Az sayıda olmakla birlikte Kaliforniya-New York ile B.1.525 varyantı da tespit edilmiştir. Dünya Sağlık Örgütünün yüksek bulaştırıcılığı nedeniyle sıkı takibini tavsiye ettiği E484K mutasyonuna ise 4 bin 820 vakada rastlanmıştır.”

Sağlık Bakanı Koca: “Bildiğiniz gibi mart ayının başından itibaren vaka durumlarını il il gösteren bir harita yayınlıyoruz. Bu harita, vakaların her yerde artışta olduğunu gösteriyor. Covid-19 risk haritamızsa nüfusun yüzde 80’inin çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaşadığını ortaya koyuyor.”

Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye salgındaki en zor günlerini geçirmektedir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.