SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakışlarınızda kirlilik varsa

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 09:38

Tanıyalım yada tanımayalım, insanlarla ilk karşılaşmamızda gözlerine dikkat ederiz…
Gözler bizim için karşımızdaki kişinin kartvizitidir. Gerçek karakterini ortaya koyar. Kimi düşünürlere göre gözler, insanların iç dünyalarının bir yansımasıdır.
Her birinin kendine göre bir öyküsü vardır. Sevgilerin, acıların, kuşkuların, güvenin ya da güvensizliğin, umudun, olgunluğun ya da saflığın gezindiği mekânlardır gözler.
Aslında bir kitap gibidir gözler. İyi okunursa çok şey anlatır.
Bazıları okumak gereği duymadan bakar o kitaplara. Kimi okuduğunu zanneder de anlayamaz. Bazıları da duyarak, düşünerek inceler gözlerden yansıyan görüntüleri…
Bu nedenle toplumsal yaşamda karşılaştığımız insanların gözlerini okuyabilmek; Gözlerine baktığımızda ne ifade etmek istediğini anlayabilmek başarının temel anahtarlarından biridir bence…
Hep konuşulur; “İnsan insanın aynasıdır” diye.
Aslında karşımızdakinde kendimizi buluruz. Öfkeli ise öfkeleniriz,mutlu ise ona bakınca biz de mutlu oluruz.Yüreğimiz sevinçle dolar.İnsan yapısı işte..
Bunu fark ettiğimizde gezimizin en önemli molalarından birini vermiş oluruz.Her bakıştan çıkaracağımız önemli sonuçlar vardır.
Bizi ilk önce etkileyecek, bakışlarla gelen dostluklardır.Bakarsanız, ya birden sarar, çeker kendine.Ya da üşütür,kovar sizi.
Her bakışın söyledikleri farklı farklıdır.
Ayrı bir anlam ifade eder.
Bunların içinde bizi en çok etkileyenler, olgun insanların bakışları ve kötü etkilerle bozulmamış olan, içtenliğin ışığı içinde parıldayan gözleridir. Bu gözlerdeki bakışların birinde uygarlığın yansımasını, diğerinde atık sularla kirletilmemiş bir pınar suyunun arılığını buluruz.
İnsan kendini nasıl gizlerse gizlesin, yine de yüzündeki gerilme ve kıvrılmalardan bakışlarından;duygu ve düşünce dalgalarından kendini açıklar.
Soyguncu, hortumcu, despot yüzlerle sevecen, insancıl, toplumcu yüzleri pek az bir yanılgı payıyla anlayabilmek mümkündür…
Zaman zaman da çocuksu bakışlara gözlere takılır kalırız. Sevincin, mutluluğun, coşkunun yanında kaygıyı da kolayca okuruz onların gözlerinde…
Gururlu, kibirli ve kendini beğenmişlerin bakışları en sevimsizleridir sanki…
Ne kadar bakarsanız bakın, insanî bir sıcaklık bulmak çok zordur. İçtenlik yoksulu, soğuk, ürkütücü, sevgisiz. Mutlaka tepeden bakmak isterler. Ama bu bakışlarının kendilerini ne kadar küçülttüğünü fark bile edemezler.
Aslında kendimiz kendimizi fark edemiyoruz.
Gözlerine baktığınız kişi sizin gerçek aynanızdır.
İstediğiniz kadar aynayı temizleyin sonuç alamazsınız…
Eğer bakışlarınızda kirlilik varsa…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.