SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkan Göçmenleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2018 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 08:55

1950-1951 yıllarında Bulgaristan’dan gelen 154 bin kişi içerisinde bulunanların arasında annem, 1-2 yaşlarındaymış. Rahmetli dedemler Bulgar rejimin zalimliğinden kurtulmak için her şeylerini bırakıp ellerine aldıkları birer bavul ile zor bir yolculuğa çıkmışlar. Evet, binlerce Türk göçe zorlanarak Anavatanlarına geldi. Geriye kalanlar ise mallarını değerinden düşük fiyata elden çıkarmak zorunda kalmışlar ya da hiç satamamışlar. Her neyse o günler geride kaldı.
Bugün ise Balkan göçmenlerinin sorunlarını en hızlı bir şekilde çözmek için pek çok Sivil Toplum Kuruluşları bulunmaktadır. Bunların içerisinde en aktif olanı rahmetli Mümin Gençoğlu’nun kurucusu olduğu Bal-Göç derneğidir.
24 Haziran seçimlerine az bir süre kala Bursa’da yaşayan Balkan göçmenlerinin kendilerini en iyi şekilde mecliste temsil edecek vekil adayları kimler olacak sorusunu da beraberinde getirmiş oldu.
Ülke olarak erken seçime gidilen bu süreçte hali hazırda Bal-Göç Başkanı olarak gözüken Prof. Dr.Yüksel Özkan’a gelen teklif üzerine ana muhalefet partisinden 2. bölgeden aday gösterilecek. Bu güne kadar Bal-Göç kimliğini de kullanarak iktidar partisi ile beraber hareket ediyormuş gibi mi görünüyordu. Ya da yok öyle bir şey, biz mi yanlış gördük. Herkes istediği partiden adaylığını koyar, buna kimse karışamaz tabi ki de. Yüksel Bey’in oy toplamak için meydanlarda dolaşırken ne gibi söylemlerle seçim propagandası yapacak merak ediyorum. Hükümetin bilhassa Balkan coğrafyası üzerindeki hassasiyetini biliyoruz. Yapılanları da görüyoruz. Balkan göçmenleri vefanın ne demek olduğunu iyi bilir.
Muhalefet partisinin göçmenlerin oylarını almak için gösterilen aday karşısında, İktidar partisi 2.Bölge için hangi adayla çıkacak merak ediyoruz. Göçmen nüfusu üzerinde etkinliği olan, adı hiçbir şaibeye karışmamış, tecrübeli, herkes tarafından sevilen, klasik siyasetçi üslubundan uzak, sorun çözebilen bir adayla çıkması gerekmektedir. Listelere baktığımızda ismini görmediğimiz ve daha önce vekillik yapmış olan Mustafa Öztürk ismi 2.Bölge için uygun aday profili olabilir. Hali hazırda da Balkan Göçmenleri konusunda pek çok çalışmalar yürüten ve birçok projeye imza atan eski Vekil Mustafa Öztürk, şayet Genel Merkez tarafından görev verilse bunu layıkıyla yerine getireceği kanaatindeyim.
2011 yılında iktidar partisinin oy oranı Bursa da %53 idi. 2015 yılında ise %43 civarlarında olmuştu. Bu da gösteriyor ki vatandaşların beklentilerine cevap verecek adaylar gösterilmesi seçim sonuçlarına etkisi çoktur. Doğru aday göstermek demek, ancak şehri ve bölgeyi iyi tanımakla olur.
mehmetaliakcaseven@gmail.com
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.