SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞBUĞ NE DEMEK İSTEDİ?

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2020 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 00:04

AK Parti tarafından 2009 yılında TBMM’den geçen yasa tasarısı ile askerlerin yargılanmasının sivil mahkemeler tarafından yapılması düzenlenmişti. 

Geçenlerde bir televizyon kanalında konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda konuşurken sarfettiği sözlerle bir anda gündeme  bomba gibi düştü.

Başbuğ, 2009 yılında TBMM’den geçen yasanın FETÖ’nün talimatı ile hazırlandığını söyleyerek AK Parti hükümetini zan altında bırakıyordu.Bunu da televizyondan bütün kamuoyu ile paylaştı.

Pekâlâ gerçekte böyle birşey olabilir miydi?

Yıllarca askeri vesayetin zulmü altında inim inim inleyen bu millet AK Parti döneminde sivilleşme yönünde önemli adımlar atmıştır.

Bunlardan bir tanesi de askeri mahkemelerin kaldırılmasıdır. 

Artık askere özel ayrı mahkemeler devri sona ermiştir.

2009 yılındaki bu düzenlemeyi FETÖ’nün yaptırdığını söylemek son derece büyük bir bühtandır.AK Parti de askeri vesayet altına alınmaya çalışılmış ve e-muhtıraya muhatap olmuştur.

***

Başbuğ’un açıklamalarını anlamak mümkün değildir.Askeri mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi eleştirmek anti demokratik bir davranıştır.

Hele bunun FETÖ’nün emriyle yapıldığını söylemek ispatı ölmayan bir konudur.Îşte bu sebeple başta Erdoğan olmak üzere bütün AK Parti grubu ayağa kalkmıştır.Başkan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşma ile Başbuğ’ü sert ifadelerle eleştirmiş ve bütün AK Parti grubundaki milletvekillerini Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet etmiştir.Bunun üzerine AK Partili 6 milletvekili de avukatları aracılığıyla Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Eskiden olsa böyle bir girişimi beklemek biraz zordu.Şimdi ise demokratik nizamı ve milli hakimiyeti rencide edici açıklamalar kabul edilebilir değildir.

***

Başbuğ’un açıklamaları zamanlama açısından da manidar bulunmuştur. 

Başbuğ’un, hükümeti FETÖ ile irtibatlandırmaya çalışması 15 Temmuz’da FETÖ  tarafından yapılan alçak ve hain darbe teşebbüsünü görmezden gelmek demektir.

FETÖ’ye karşı en büyük mücadele de bu dönemde yapılmıştır ve yapılmaktadır.Hâlâ bunu anlamamak eski bir genelkurmay başkanına yakışmaz.

Başbuğ hakkındaki suç duyurusunu haklı ve yerinde görüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.