SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş’tan muhalefete çağrı “Bursa halkına doğruyu söyleyin…”

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2021 06:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 06:31

Bursa’nın hayrına olan her işte herkesin fikrini açıkça ifade etmesinin,hatta siyasilerin alternatif görüşler ortaya koymasında hiçbir sakınca yoktur.Zaten insanların özgür düşüncesine hür vicdanına tahakküm edemezsiniz..

Tek bir şart vardır…Oda doğruyu söylemek..

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la önceki akşam bir araya geldik.Sohbet havasında geçen toplantıda Başkan Aktaş,Bursa için hayati önem taşıyan projeler hakkında bilgi verirken,muhalefete serzenişte bulunup ardından çağrı yaptı. Aktaş “Bursa halkına doğruyu söyleyin” dedi.

Bursa için hayati önem taşıyan ve Türkiye’ye örnek olacak  bir projeye imza attıklarını vurgulayan Başkan Alinur Aktaş “Hanlar bölgesi gibi önemli bir projeyi hayata geçirmek için yıkım yapmak durumundasınız. Ama muhalefet çıkmış Hanlar bölgesi’nde kiracıların mağdur edildiğini söylüyor.Bu iddialar doğru değildir.Bunu söylerken vicdanlarının sesini dinlesinler.Vatandaşa gerçeği açıklasınlar.”

Daha önce açıklanan projelerin gerçekleşmesi için ortaya Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bir irade koyduklarını söyledi Başkan Alinur Aktaş…

Bursa’nın trafik sorununa da değinen Başkan Alinur Aktaş, önemli bir noktaya dikkat çekti. Bursa’da her yıl 50-60 bin nüfus artışı kaydedilirken,araç sayısının 72 bin arttığını,bunun da ister istemez trafiği olumsuz yönde etkilediğini ifade etti..

3 milyon 100 bin nüfuslu bir şehre hizmet ettiklerini,bu süreçte bazı eksikliklerinin de olabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Alinur Aktaş,Hükümetin Bursa’ya verdiği önem ve destekle,yatırımların önemli bir aşamaya geldiğini söyledi.

Başkan Alinur Aktaş’ı samimi buldum.Sorularımıza içtenlikle cevap verdi.Benimde proje aşamasından bugüne kadar karşı çıktığım T2 tramvay hattının gecikme nedenini sorduğumuzda  Mart-Nisan aylarında hareketliliğin başlayacağını,gecikmenin de kendilerinden kaynaklanmadığını en ince ayrıntısına kadar anlattı…

Şunu ifade etmek istiyorum..

Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi sürecini yaşadık.

Projelerde gecikmeler olmasın rağmen,Eğitim ve sağlık yatırımları,Kültür ve sanat faaliyetleri,millet Bahçelerinin Bursa’ya kazandırılmasını göz ardı edemeyiz.Yine bu süreçte binlerce insana erzak yardımı ve sıcak yemek desteği ile sosyal belediyecilik anlamında önemli işlere imza atılmış.

Şimdi,

Muhalefet Partileri eleştirecektir.

Buna kimsenin itirazı olamaz.

Ama bu eleştirilerin doğruluk payı önemlidir.Yapılanlar yada yapımı geciken projeler ortada.Burada önemli olan halkın ne düşündüğüdür.Halkın hür iradesinin tecelli ettiği yerlerde sandıklardır.

Anlaşılan muhalefetin projeleri  “Gölgeleme” gayreti rahatsızlık yaratmış ki,Başkan Alinur Aktaş’ın “Doğruyu konuşun” sözleri muhalefete çağrı niteliği taşıyor.

Son olarak…

Hanlar bölgesinde mağduriyet teranelerinin bir dayanağı yoktur.

Hanlar bölgesi projesi Bursa’da yıllarca konuşuldu.

Hatta Rahmetli Başkan Hikmet Şahin,yeniden seçilebilseydi uygulamaya koyacağı ilk projeydi.

Bu proje Başkan Aktaş’ın gayretleriyle bugün hayata geçiriliyor.Yıkılmadan yapılması mümkün olmayan bir proje..

Bursa’nın yerelden evrenselliğe geçişinde önyargısız hareket Bursa’nın hayrına olacaktır.

Olabildiğince dar, önyargılı, katı parazit düşüncelerin ne Bursa’ya ne de siyasete bir katkısı yoktur.

Olmayacaktır…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.