SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Erdem günde 50 bin maske üretiyoruz..

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2020 18:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 18:21

Mart ayında Türkiye’de etkisini göstermeye başlayan Koronavirüs (COVID 19) salgını ile mücadele sürecinde tüme belediyelerde olduğu gibi Nilüfer Belediyesi de taşın altına elini koydu.
Başkan Turgay Erdem halkın maske ihtiyacını karşılamak amacıyla maske üretim atölyesi kurduklarını,günlük ortalama üretilen 50 bin maskenin halka dağıtıldığını söyledi.
Halka ait ortak kullanım alanlarının sürekli dezenfekte yapıldığı Nilüferde özellikle 65 yaş üstü vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının da yine Belediye tarafından karşılanıyor.
Pandemi sürecinde adeta seferberlik ilan edildiğini,hem halkın hem de çalışanların sağlığını,koruma anlamında önemli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Erdem,bugüne kadar 800 bin maskenin halka dağıtıldığına dikkat çekti.
İnsan ayrımı yapmadan Nilüfer’de yaşan herkese eşit hizmet vermek için çaba sarf ettiklerini,insanların mağduriyetlerini en aza indirmek içi mücadele ettiklerin sözlerine ekleyen Başkan Turgay Erdem daha sonra şunları söyledi:
İlk etapta satın alma yoluyla maske temin ederek kalabalık ortamlarda halka ve sağlık çalışanlarına dağıtan Nilüfer Belediyesi,21 Nisan’dan itibaren kendi atölyesini kurarak maske üretimine başladı.Atölyede günde 50 bin maske üreten Nilüfer Belediyesi,şimdiye kadar 550 bin adet maske üretti.
Nanwoven kumaştan,3 katlı ve 80 gram ağırlığında üretilen maskeler, ihtiyaca göre çeşitlendirildi.Çocuklar için küçük boyutta maske üreten Nilüfer Belediyesi, ayrıca işitme engellilerin dudak okuyarak iletişim kurmalarına olanak sağlayacak şekilde ağız bölümü şeffaf maskeler de üretmeye başladı.
Üretilen maskeler başta sağlık çalışanları olmak üzere Nilüfer’de bütün halka dağıtılıyor.Nilüfer Belediyesi Halk Evi ve diğer hizmet binalarına gidenler her gün ihtiyaçları kadar maskeyi alabiliyor.
Sağlık çalışanlarına destek
Nilüfer Belediyesi, salgın süresince büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının da yanında olmaya gayret etti. Kendi ürettiği maskelerin yanısıra sağlık çalışanlarının; N95 maske, tek kullanımlık tulum, siperlik ve çizme galoşu gibi ihtiyaçlarını da temin eden Nilüfer Belediyesi, virüsü yayma endişesiyle evlerinde kalmak istemeyen sağlık çalışanlarına konaklama olanağı da sağladı.
Bu amaçla; 40 odası bulunan Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenci Kız Yurdu ile 64 odası bulunan Bursa Birlik Oteli’nde sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama olanağı sağlandı.
Aralıksız dezenfeksiyon
Koronavirüs salgının Türkiye’de görülmeye başlanmasıyla birlikte başta belediye hizmet binaları olmak üzere ilçedeki kamu binaları, muhtarlıklar, sağlık ocakları, taksi durakları, bankamatikler gibi halkın toplu bulunabileceği alanlarda ve çöp konteynerlerinde dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler haftanın 7 günü düzenli olarak dezenfeksiyon yapıyor.
Vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu pazar yerlerinde dezenfektan kitleri dağıtan Nilüfer Belediyesi, yine gelen talepler üzerine cadde, meydan ve sokakları belli aralıklarla yıkıyor.
Tıbbi atıklar ayrı toplanıyor
Pamdemi sürecinde kullanımı artan maske ve eldivenlerin gelişi güzel çevreye ve çöp bidonlarına atılmasıyla insan sağlığı açısından oluşacak yeni risklerin önlemek amacıyla,atık yönetimi uygulamasını da başlattı. Evlerdeki kişisel hijyen malzemelerinin diğer evsel atıklardan ayrı toplanabilmesi için özel olarak hazırlanan ve üzerinde kısa bir bilgilendirmenin yer aldığı 500 bin poşet halka dağıtıldı.Bu poşetlere atılan atıklar şimdi düzenli aralıklarla toplanıyor. Belediye binalarına da bu amaçla yapılmış gri renkli atık kutular yerleştirildi.
 65 yaş üstüne destek
Salgın nedeniyle evden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını da Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılıyor. İlaç, gıda gibi ihtiyaçlarını Nilüfer Belediyesi’ne ileten vatandaşların talepleri, ekipler tarafından en kısa sürede gerçekleştiriliyor.Vefa Sosyal Destek Grubu 24 Mart’tan bu yana, ilaç, market alışverişi, ekmek, sağlık birimlerine ulaşım gibi 1500 talebi yerine getirdi.
Zabıta ekipleri de Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların maaşlarını Kaymakamlık bilgisi dahilinde bankalardan çekerek kişilere teslim ediyor. Bu konuda şimdiye kadar 945 kişinin talebi yerine getirildi.
Ayrıca 65 yaş üstü ve kronik hastaların sağlık birimlerine ulaşımı sağlandı. 24 Mart’tan bu yana toplam 197 kişinin bu konudaki talebi yerine getirildi.
İhtiyaç sahiplerine yardım
Bu dönem işsiz kalan ve bir geliri olmayanlara erzak desteği sağlanıyor. 24 Mart’tan bu yana 7 bin 384 kişiye erzak desteği verildi. Öte yandan Nilüfer Kent Konseyi ve Mahalle Komiteleri iş birliği ile maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların gıda ihtiyacına destek olmak amacıyla 8 mahallede dayanışma marketleri açıldı. Yalnız yaşayan yaşlılar ve ihtiyacı olan vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı da yapan Nilüfer Belediyesi, salgının ekonomiye olan yansıması kapsamında kiracılarından, zorunlu olarak kapalı olan işletmelerin kira alacaklarını da erteledi.
Şunu ifade etmek istiyorum..
Millet olarak farklıyız..
Zor günlerde bir araya gelebiliyoruz.
Tüm Belediyelerde olduğu gibi Nilüfer belediyesinde bunu en güzel örneğini ortaya koydu..
Siyasi duruşu ne olursa olsun,kim insanların derdine derman oluyorsa bizede teşekkür etmek düşer…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.