SON DAKİKA
Hava Durumu

BİDEN'I İLK KUTLAYAN KİM?

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2020 12:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 12:03

Her ne kadar ABD seçimleri ile ilgili olarak Trump mahkemeye başvurduysa da bundan sonra sonuçları değiştirmesi mümkün gözükmüyor. Yani Aralık ayında sonuçlar kesinleşecek ve Ocak ayında da yeni başkan yemin ederek görevine başlayacak. 
***
Joe Biden’ın seçilmeden önce Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile ilgili sözlerini hatırlayalım.
Biden şöyle diyordu: Erdoğan’ı devirmek için artık darbe yapmak yerine muhalefetle işbirliği yapmalı, muhalefeti güçlendirmeliyiz.
Biden’e göre muhalefeti iktidara taşımaları lazımdı. Bunun için de daha önce deneyip de (15 Temmuz) başarılı olamadıkları darbelerden vazgeçip muhalefete destek olmaları daha akılcı bir yoldu. 
15 Temmuz’dan önceki 1980 darbesinde ABD’nin parmağı olduğu biliniyordu.
Bizim çocuklar başarılı oldular demişlerdi (Our boys).
15 Temmuz’da da aynı başarıyı beklemişler ama bu sefer avuçlarinı yalamışlardı. Millet ayaklanarak darbecilere geçit vermemişti. Millet bu kez liderine sahip çıkmıştı. İşte bunu ABD ve darbeci Fetöcüler öngöremediler ve darbe girişimlerinde rezil oldular.
Demek ki Joe Biden de darbecilerin tarafındaymış ki bu tür bir açıklama yapmış.
Bence son derece şanssız bir açıklama yapmış. Şimdi Erdoğan’ın yüzüne nasıl bakacak?
Yoksa  o da Demirel gibi “Dün dündür bugün bugündür” mü diyecek?
İşte bu Biden’ın Türkiye’de muhalefete destek vererek Erdoğan’ı devirmek fikri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok hoşuna gitmiş olacak ki alelacele Türkiye’den Biden’ı ilk kutlayan o oldu. Onu HDP izledi. Belki Biden’den bize bir iş çıkar hesabı yaptılar herhalde.
Ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaklardır.
Bir müddet sonra Biden’in da hizaya geldiğini göreceğiz. Erdoğan ne ABD başkanları gördü geçirdi.
Erdoğan’ı darbeler yoluyla deviremediklerini bilen Biden, ABD’nin âli menfaatleri icabı Erdoğan ile de çalışacaklarını ister istemez açıklamak zorunda kalacaktır.
Kılıçdaroğlu’na gelince; o kendisine yakışanı yapmıştır. ABD’den yardım alıp iktidara gelebileceğini düşünmek kendisini Fetöcülerin durumuna düşürmüştür.
***
Biden’e bir çift sözümüz olacaktır; Türkiye artık o eski Türkiye değildir. Ensesine vurup ağzındaki lokmayı alamayacaksınız. Türkiye artık ezik büzük bir lider tarafından yönetilmiyor. 
Bölge ve dünya siyasetine yön veren bir başkanımız var ve o dik duruşlu birisidir. Artık size ne darbelerden ne de muhalefetle işbirliği yapıp iktidarı devirmeyi ummaktan bir fayda vardır.
Bundan böyle Türkiye ile ilgili hesaplarınızı ona göre yapın.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.