SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir uyarı’da Hakan Çavuoğlu’ndan..

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2020 12:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2020 12:01

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiği dönemde bu kentin geleceği anlamında,kim bir şeyler yapmak için sarf ediyorsa,mutlaka halk tarafından da desteklenecektir.
Önemli olan kent bilincinin oluşmasına katkı koymak,sorunları yerinde tespit ederek çözüm aramaktır.Yada varsa mağduriyetin giderilmesi için taşın altına elini koymaktır.
Son hafta ard arda yağan “sağanak” nedeniyle,Bursa’nın dağ ilçeleri Keles,Orhaneli,Büyükorhan ve Harmancık İlçelerinde çiftçiler büyük zarar gördü.
Pandemi sürecinde yaşanan bu sıkıntının ardından,Ak Parti deyim yerinde ise dağ ilçelerine adeta çıkarma yaptı.İl Başkanı Ayhan Salman,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti Bursa milletvekili,TBMM İnsan hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun da aralarında bulunduğu partililer,yağıştan zarar gören çiftçilerle bir araya geldiler.
Dağ ilçelerindeki yağışlar nedeniyle, üreticin mağdur olduğunu ifade eden Hakan Çavuşoğlu,özellikle ceviz ağaçlarıyla birlikte kiraz ve çilek üreticilerinin büyük zarar gördüğünü söyledi.
Ürünlerini ekip,biçen çapalayan yaklaşık bin 500 çiftçinin zararının tespit edilmesi için Tarım İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından “Hasar tespit” çalışmalarının başladığını ifade eden Çavuşoğlu,önemli bir konuya da dikkat çekti.
Çavuşoğlu “Tarım yapan çiftçimizin mağduriyetini önlemek için “Tar-sim” diye sigorta uygulamasını getirerek,çiftçilerimizin bu sigortaya başvurmalarını istemiştik.İlk etapta bu uygulama varken,(Devlet zararımızı karşılasın) yaklaşımını yeniden değerlendirmek lazım.Biz şu an gelecek raporu bekliyoruz.Ona göre adımlarımızı atacağız” diye konuştu.
Anlaşılan hazırlanan raporlar Valilik kanalıyla Cumhurbaşkanlığına iletilecek. Aynen Mustafa Kemal Paşada olduğu gibi çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için siyaset mekanizması devreye girerek destek verecek.
*******
TBMM İnsan Hakları komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu,Bursa ve ilçelerinde Pandemi sürecinin hala devam ettiğine dikkat çekerek,vatandaşların uyarıları dikkate almasını istedi.
Yeni Bir döneme girildiğini, “yeni normalin” hiçbir zaman “eski normal” olmayacağını söyledi Hakan Çavuşoğlu..
Sağlıkta ki başarının altında sağlık çalışanlarını büyük emeği olduğunu,vurgulayan Çavuşoğlu “Milletin katkısını da unutamayız” dedi.
Yine Pandemi kurulu tarafından sürekli tekrarlanan “Sosyal mesafe,maske ve hijyenin” önemi hatırlatan Hakan Çavuşoğlu,şimdi hiç Pandemi yokmuş gibi hareket etmenin doğru olmadığını sözlerine ekledi.
Şunu ifade etmek istiyorum;
Tüm dünya da yaşanan sıkıntılara rağmen,iktidar her anlamda sorunların ortadan kalkması için çaba sarf ediyor.
Muhalefetin eleştirilerini ise,Bursa’ya farklı perspektiften bakışının bir yansıması olarak değerlendirebiliriz.
Önemli olan yapılan çalışmaların insan merkezli olması..
Sanırım bu yapılıyor…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.