SON DAKİKA
Hava Durumu

BİRİLERİ HALA ÇELME TAKIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2019 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 09:43

Bu ülkede yaşanan olayları eleştirirken, hissiyatımızı ve ön yargılarımızı bir kenara koyarak ona göre değerlendirme yapmalıyız. Özellikle hissi davranışlar bakış açımızı değiştirebilir.
Herkesin eleştiriye açık olması ülkenin menfaatine olduğu gibi, kişilerin de mutlu ve huzurlu yaşamalarının önünü açacaktır.
Ama eleştiriyi yapanın bir katkı koymak düşüncesinden değil de, donanım ve kültür yetersizliğinden kaynaklanan bir eğilimi hissediliyorsa, ya da bir terör örgütünün lideri gibi konuşuyorsa bize de düşen, bu eğilimi eleştirmek ve insanların kendilerini “yetiştirmelerine” imkan sağlamayan zemini sorgulamaktır.
Bu ülkede en büyük gayretimiz “insan gibi insanı” aramak yönünde sonsuz bir çabadır. Seviyesizliğe prim verecek zamanlarımızı çoktan geçtik. Ruhsal zekamızın en verimli olduğu yıllar olarak bu içinde bulunduğumuz yıllarda  “üretmenin”  o hiçbir şeye değişilemeyecek olan hazzını tatmak istiyor ve hep bu nazarla bakıyoruz, ülkemize!
 Ve belki “insan gibi insan” arayışımızın karşılığı sekteye uğrayacaktır. Gün ışığından mumla insan aramaya çıkan Mevlana bulamamış da biz mi bulacağız! Deneyin insan gibi insan var, tanıdım…
Tasavvufçular da, “Gezmek lazım her yeri-bulmak için bir eri” sözüyle mana erini aramayı; fakat bunun zor bulunacağını bile dile getirmişlerdir.
Yaratılanların en şereflisi olan insan ne yazık ki ortam ve koşullar oluştuğunda yaratılanların en aşağısında bir yerde konuşlanabiliyor!
Ne yazık ki bitkiler ya da hayvanlar arasında pek bir fark olmamasına rağmen, insan ile insan arasındaki fark çok apaçık ortadadır.
Peki, bizler birer insan olarak neyle övünebileceğiz?
Pek tabi ki insanlığımızla!
Nasıl diye sormak durumu hasıl olabilir hemen açıklayalım: Dik duruşumuzla, onurumuzla, şerefimizle…
Anlatmak istediğim esas konu şudur;
Güneydoğu’da akan kanın durması, anaların ağlamaması, Anadolu’nun dörtbir yanına şehit cenazeleri gitmesin diye 7 yıl önce önemli bir proje hayata geçirildi; “Barış projesi”
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere binlercesi bu projeye destek verdi. Güneydoğu’ya yatırımlar yapılmaya başlandı.Terör örgütü PKK’nın münferit saldırıları anında bertaraf edildi.Herkes umut doluydu. Ne zaman ki terör örgütü saldırılarını arttırdı.İki polisimi kalleşçe evlerinde infaz edildi.İşte o zaman devlet gerçek yüzünü gösterdi.Art arda düzenlenen hava saldırılarıyla eşkıyaya gerekli cevap verildi, verilmeye de devam ediyor.
Şimdi gelinen bu noktada;
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Başbakanı ya da Ak Parti iktidarını seversiniz ya da sevmezsiniz.Ancak Milli meselelerde bizim tek yumruk olmamız gerekirken birileri hala TV ekranlarına çıkıp “Bazıları, efendim savaş mutlaka durmalı. Ekonomimize ciddi yük getiriyor” diyerek zihinleri bulandırmaya çalışıyor.
Ne savaşı; operasyon yapılıyor operasyon..
En son yapılan “Barış pınarı” hareketi de operasyondur.
Seçim öncesi iktidarı en ağır şekilde eleştiren,CHP yöneticileri bile yaşananlar karşısında iktidarı suskun kalmakla suçlamıştı.
Evet o gün belki “Barış sağlanır” diye mücadele veren insanların, İHANET karşısında sessizliği bozulmuştur.Bu ülkede yaşayan binlerce Kürt kardeşimize ihanet eden Terör örgütü PKK’ya karşı sessizlik tamamen bozulmuştur.
Bugün silkindik bir kez daha ayağa kalktık.
6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırarak 50 Kürt vatandaşın ölümüne sebep olan,bir süre önce de “Herkes kendi güvenliğini sağlasın” diyen Selahattin Demirtaş zihniyetindekilerin söyleyecek bir sözü kalmamıştır.
“Barıştan, kardeşlikten” söz etmeye hakkı yoktur.
Ülke ayağa kalkmış,yürümek istiyor.Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan insanların huzuru ve refahı için yürümek istiyor.
Bugün devlet onurlu bir davranış sergiliyor.Bizim yanında olmamız kendisine destek vermemiz gerekirken,birileri hala sıkılmadan eleştiriyor,veryansın ediyor.
Kimse benim AK Parti yandaşı olduğumu düşünmesin.Sadece Milli meselelerde dik durmasını bilmeliyiz.Dik duran yöneticilerimizi de alkışlamalıyız. Bugün benim ve bir çok arkadaşımın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladığı gibi..
 Ancak birileri hala bize çelme takmaya çalışıyor…
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.